Search

Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Koulutussopimus ja oppisopimus ovat keskeisiä työpaikalla tapahtuvan oppimisen toteutusmuotoja. Tavoitteena on sekä opiskelijaa että työnantajaa palveleva hyvä kumppanuus, jonka päämääränä on:

  • opiskelijan osaamisen kehittyminen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti
  • tarjota työnantajille ratkaisuja omiin osaamis- ja rekrytointitarpeisiin

Koulutussopimus on määräaikainen sopimus, jossa sovitaan eri osapuolten tehtävät ja vastuut. Sopimuksen aikana ei makseta palkkaa opiskelijalle, eikä työnantajalle koulutuskorvausta. Koulutussopimus tehdään yleensä tutkinnon osa tai sitä pienempi kokonaisuus kerrallaan.

Oppisopimuskoulutus perustuu aina työsopimukseen ja työnantaja maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Oppisopimukseen pätevät muutoinkin normaalit työsuhteen oikeudet ja velvollisuudet. Oppisopimus voidaan solmia joko lyhyempikestoisena, yksittäiseen tutkinnon osaan tähtäävänä tai tavoitteena voi olla koko tutkinto.

Koulutussopimukset ja oppisopimukset kartoitetaan aina kunkin opiskelijan yksilöllisistä lähtökohdista ja yritysten tarpeista, ja ne ovat joustavasti yhdistettävissä. Opiskelija voi opintojensa aikana siirtyä oman opintopolkunsa mukaisesti työpaikalla järjestettävän koulutuksen muodosta toiseen: koulutussopimukselta oppisopimukseen ja päinvastoin. Joustavuus mahdollistaa opiskelijalle laaja-alaisen ammatillisen osaamisen ja työelämälle tarpeiden mukaiset taidot.

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.