Search

Talonrakentaja

Ammattikuvaus

Talonrakentajana työskentelet uudisrakennuksilla ja rakennusten peruskorjauskohteissa ympäri vuoden vaihtelevissa sää- ja ympäristöolosuhteissa. Työskentely rakennustyömaalla vaatii monen eri työvaiheen tuntemusta. Oma-aloitteisuus, yhteistyökyky ja työturvallisuusohjeiden noudattaminen ovat osa ammattitaitoa. Ammatti edellyttää myös kädentaitoja ja hyvää fyysistä kuntoa.

Rakennusalan perustutkinto ja talonrakennuksen osaamisala antavat sinulle hyvät valmiudet työskennellä rakennusliikkeiden, rakennustuoteteollisuuden ja alan myymälöiden palveluksessa sekä kiinteistöjen kunnossapitotehtävissä. Voit myös perustaa oman yrityksen. Tutkinnon suorittaneena voit erikoistua työelämässä esimerkiksi kirvesmieheksi, muurariksi, laatoittajaksi tai betoniraudoittajaksi.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista. Ammatillisia tutkinnon osia ovat mm; rakennustyömaalla toimiminen, perustusvaiheen työt, runkovaiheen työt. Opinnot sisältävät myös alan yrityksissä ja työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoja tutkinnon perusteista

Hakeutuminen koulutukseen

Opinto-ohjaaja
Kantola Heli
040 834 2518
  • Energiapalvelut
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.