Parturi-kampaaja

 

Ammattikuvaus

Parturi-kampaajana voit leikata hiuksia ja tehdä partakäsittelyjä, kampauksia, ehostusta sekä värjäys- ja permanenttikäsittelyjä. Voit myös toimia yrittäjänä. Työelämässä tarvittavia taitoja pääset harjoittelemaan Vaasan ammattiopiston omassa hiussalongissa, Studio Parcosissa.

Parturi-kampaajana suunnittelet, markkinoit ja tuotat hiusten kauneudenhoitopalveluja joko itsenäisenä ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa tai kauneudenhoidon yhteisyrityksissä. Voit työskennellä joko parturina tai kampaajana. Voit työllistyä myös myynti- ja konsultointitehtäviin.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Tutkinnon kaikille pakollisia tutkinnon osia ovat kampaajapalvelut ja parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Näiden lisäksi suoritat myös valinnaisia tutkinnon osia.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen voit hakeutua jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Peruskoulun tai lukion päättäneet voivat hakea myös yhteishaussa. 

 

Fontin koko
Kontrasti