Kampaaja ja Parturi

Ammattikuvaus

Kampaajilla tai partureilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaaja- tai parturityötekniikoilla, sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Parturit osaavat tehdä myös partakäsittelyjä. Opintoihin voi kuulua myös värjäyspalveluita, ehostusta, rakennekäsittelypalveluita ja yrittäjyyttä. Työelämässä tarvittavia taitoja pääsee harjoittelemaan oppilaitoksen omassa hiussalongissa, Studio Parcosissa.

Hiusalan ammattilaisena suunnittelet, markkinoit ja tuotat erilaisia hiusalan palveluja joko itsenäisenä ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa tai monialaisissa yhteisyrityksissä. Voit työskennellä joko parturina tai kampaajana. Voit työllistyä myös myynti- ja konsultointitehtäviin.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Tutkinnon kaikille pakollisia tutkinnon osia ovat kampaajapalvelut ja parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Näiden lisäksi suoritat myös valinnaisia tutkinnon osia. Vamiassa opiskelu mahdollistaa sen, että voit samanaikaisesti saavuttaa sekä kampaajan, että parturin ammattitaidon.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.  Opinnot sisältävät työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Lisätietoja tutkinnon perusteista

Hakeutuminen koulutukseen

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.