Search

Kokki

Ammattikuvaus

Kokki vastaa ruokien esivalmistelusta, valmistuksesta ja esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Kokin työ on usein vuorotyötä ja työajat ajoittuvat työpaikan mukaan joko enemmän aamuun tai päivään ja iltaan. Hyvä kokki on tiimipelaaja, reipas, huolellinen ja innokas ruoanlaittaja. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä kykyä noudattaa ohjeita.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä erilaisten ravintoloiden, kahviloiden, henkilöstöravintoloiden, cateringalan yritysten, laivojen tai juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Ammatillisina opintoina opiskelet seuraavat tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 25 osp
  • Àla carte-ruoanvalmistus 30 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
  • Baarityöskentelyn perusteet 5 osp.

Opintojen kesto on n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset. Opintojen aikana työskentelet oppilaitoksemme opetuskeittiöissä sekä koulun asiakasravintola Silverian keittiössä. Lisäksi pääset tutustumaan eri ravintoloiden keittiöihin työelämässä oppimisen jaksojen aikana. Saat myös mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin projekteihin sekä vaihto-ohjelmiin, jotka avaavat ovia myös kansainvälisille uramahdollisuuksille.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)