Ammattikuvaus
Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat ajoittuvat usein iltoihin ja viikonloppuihin. Voit työskennellä ravintoloissa, kahviloissa, cateringalan yrityksissä js laivojen sekä juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä.
Opintojen sisältö
Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Ruokapalveluiden osaamisalassa opiskelet majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, lounas- ja annosruokien valmistusta sekä valintasi mukaan esimerkiksi a’la carte-ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistusta sekä juomien anniskelua ja tarjoilua.
Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.
Hakeutuminen koulutukseen
- Tutustu Vamian jatkuvan haun tarjontaan
- Perusopetuksen päättäneet voivat hakea yhteishaussa