Search

Ajoneuvoasentaja

Ammattikuvaus

Ajoneuvoasentajana korjaat ja huollat ajoneuvoja. Ala tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia oman yrityksen perustamiseen. Autojen kehitys puolestaan tuo mukanaan uusia huolto- ja korjaustekniikoita. Tämä luo mahdollisuuden erikoistua ja oppia uutta koko ajan.

Ajoneuvoasentajan opinnoissa opit huoltamaan ja korjaamaan ajoneuvon sekä asiakaspalvelun perusteet. Tyypillisimmät työpaikat ovat autoliikkeissä, autokorjaamoissa ja kuljetusliikkeissä. Ajoneuvoasentajana voit työskennellä myös teollisuuden kokoonpanotehtävissä ja matka-asentajina.  Autoalan työympäristö on kansainvälinen.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista (auton tai moottoripyörän huoltaminen ja auton korjaaminen), valinnaisista tutkinnon osista (muun muassa sähkövarusteiden mittaus ja korjaus, moottorin ja voimansiirron huolto ja korjaus, auton turvavarustetyöt ja auton lisävarustetyöt) ja yhteisistä tutkinnon osista. Opinnoista osa opiskellaan työpaikoissa alan yrityksissä.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoja tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Opinto-ohjaaja
Ahonen Kati
040 128 1935
  • Teknologiapalvelut
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.