Ajoneuvoasentaja

Ammattikuvaus

Ajoneuvoasentajana korjaat ja huollat ajoneuvoja. Ala tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia oman yrityksen perustamiseen. Autojen kehitys puolestaan tuo mukanaan uusia huolto- ja korjaustekniikoita. Tämä luo mahdollisuuden erikoistua ja oppia uutta koko ajan.

Ajoneuvoasentajan opinnoissa opit huoltamaan ja korjaamaan ajoneuvon sekä asiakaspalvelun perusteet. Tyypillisimmät työpaikat ovat autoliikkeissä, autokorjaamoissa ja kuljetusliikkeissä. Ajoneuvoasentajana voit työskennellä myös teollisuuden kokoonpanotehtävissä ja matka-asentajina.  Autoalan työympäristö on kansainvälinen.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista (auton tai moottoripyörän huoltaminen ja auton korjaaminen), valinnaisista tutkinnon osista (muun muassa sähkövarusteiden mittaus ja korjaus, moottorin ja voimansiirron huolto ja korjaus, auton turvavarustetyöt ja auton lisävarustetyöt) ja yhteisistä tutkinnon osista. Opinnoista osa opiskellaan työpaikoissa alan yrityksissä.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoja tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Lisätietoja hakemisesta ja opinnoista saat opinto-ohjaaja