Search

Räätälöidysti tutkintoon – Lähiesimieheksi Crimpin tapaan

Crimppi Oy on johdinsarjoihin, valokuitukaapeleihin ja sähkömekaanisiin kokoonpanopalveluihin erikoistunut sähkö- ja elektroniikkateollisuuden kumppani.

Talvella 2021-2022 Crimpillä valmistui joukko ryhmänvetäjiä ja tuotannon suunnittelijoita Lähiesimies-tutkinnosta. Lähiesimiestyön ammattitutkinto -koulutus tarjoaa perustiedot esimiestyöstä. Esimieskoulutus on myös tehokas tapa yhtenäistää työorganisaation johtamiskulttuuria.

Vamian järjestämä koulutus räätälöitiin Crimpin tarpeisiin tutkintovaatimusten puitteissa.

– Olemme tottuneet tekemään asiat omalla tavallamme – ketterästi ja joustavasti. Samaa asennetta edellytimme myös kouluttajakumppanilta ja sitä saimme, toteaa tehtaanjohtaja Heli Toppinen.

Crimppiläisten toiveet huomioitiin niin aikataulutuksessa kuin koulutuksen sisällössä.

– Käytännössä jokaiseen koulutusosioon lisättiin meidän näkökulmaa, vakuuttaa Heli.

Hyvältä esimieheltä vaaditaan mm. vuorovaikutustaitoja, tavoitteellista toiminnan suunnittelua ja johtamista sekä yhtiön toimintaympäristön laajempaakin tuntemusta, kuten kannattavuuden ja asiakkuuksien hallintaa.

– Täällä on tapana sanoa, että jos me emme kehitä, kilpailija kehittää. Vain osaamista jatkuvasti kehittämällä yritys menestyy ja kasvaa. Koulutus auttoi hahmottamaan yhtiön toimintaa ja syy-seuraussuhteita paremmin ja lisäsi yhteisymmärrystä koko organisaation sisällä, kertoo lähiesimieheksi valmistunut, ryhmänvetäjä Mika Nummi.

Tutkintoon valmistava Lähiesimieskoulutus soveltuu erityisesti tiimin, osaston tai työryhmän vetäjänä toimiville. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se suoritetaan näytöin käytännön työtehtävissä. Näyttöön vaadittavat kehittämissuunnitelmat ovat yleensä hyvin käytännönläheisiä ja tehostavat konkreettisesti yhtiön toimintaa.

– Kun ei ole vuosiin istunut koulunpenkillä, etenkin tekstin tuottaminen tuntui aluksi haastavalta. Teoriapäivät järjestettiin mukavasti työajan puitteissa, mutta lisäksi tuli kotitehtäviä. Niistäkin selvittiin. Näyttöön vaadittavan kehittämissuunnitelman laadin tuotantolaitteistojen käytön ja huollon järkeistämisestä. Se, että koneet kestävät kauemmin ja tuottavat tehokkaammin, merkitsee puhdasta tuottoa yritykselle, korostaa koneiden ryhmänvetäjä Sami Mäkelä.

– Minä tutkin puolestani henkilötyön sujuvuutta. Karsimalla turhia liikkeitä ja vaiheita käsityönä toteutettavassa työssä parannetaan sekä työn tuottavuutta että sen mielekkyyttä, toteaa Mika.

Crimpilla se tiedetään – jos et ole edellä, olet jäljessä. Crimpin valinta on olla edellä.

Kuvassa vasemmalla on Mika Nummi ja oikealla Sami Mäkelä

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.