Search

Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja

VÄLINEHUOLTOALAN PERUSTUTKINTO, välinehuoltaja

Tämä tutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä välinehuoltoalan työtehtävissä. Välinehuoltopalveluja tarjoavat esimerkiksi sairaaloiden, hammashoitoloiden, eläinklinikoiden ja laboratorioiden välinehuollot. Välinehuoltajan työ on infektioiden torjuntatyötä, jota ohjaavat eettiset, hygieeniset ja aseptiset periaatteet. 

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 27 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.   

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina: 12.8.2024

Hakuaika päättyy 31.7.2024.  

 

 Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on kouluttautua välinehuoltoalan työtehtäviin. Voit suorittaa koko tutkinnon tai haluamasi tutkinnon osan välinehuoltoalan perustutkinnosta. Halutessasi voit syventää jo olemassa olevaa ammattitaitoasi opiskelemalla valinnaisia tutkinnonosia, esimerkiksi välinehuoltoa suun terveydenhuollossa. 

Välinehuoltoalan perustutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). 

Soveltuvia työpaikkoja ovat esim. sairaaloiden välinehuoltokeskukset, niiden sivutoimipisteet sekä yksityisten terveyspalveluiden välinehuollot. 

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Koulutus toteutetaan koulutus- tai oppisopimuksella.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Alalla vaaditaan hyvää terveyttä ja soveltuvuutta. Koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset terveydentilavaatimukset hakeutumisvaiheessa.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso B 1.1.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaajat Kati Rasinmäki puh. 040 624 9854                     

Opettajat Nina Leino puh. 0440 757796 Kirsi Partanen puh. 040 827 6732

Tiimivastaava / oppisopimus Mia Malmsten puh. 040 4858088

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.