Search

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Uusiutuvan energian sähköasentaja/automaatioasentaja, työvoimakoulutus (nro 720401)

SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALAN PERUSTUTKINTO, UUSIUTUVAN ENERGIAN SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOASENTAJA

AIKATAULU

Hakuaika päättyy 08.08.2024
Haastattelut: 13.08.2024
Koulutusaika: 19.8.2024 – 12.06.2026

Löydä uusi ammatti arvostetulta ja hyvin työllistävältä sähköalalta!
Vaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologiakaupunki, ja tämä sähkö- ja automaatioalan perustutkintokoulutus antaa sinulle hyvän osaamisen toimia erilaisissa sähkö- ja automaatioalan tehtävissä. Suomeen ja Eurooppaan nousevan uuden vihreän teollisuuden osaajana sinulla on tärkeä rooli kestävän tulevaisuuden kehittämisessä.

Lisätiedot

Tällä alalla kädentaidot ovat tärkeämpiä kuin matemaattiset taidot. Opetuksessa lähdemme perusteista liikkeelle huomioiden lähtötasosi, sinulla ei tarvitse olla matemaattista taustaa. Tärkeintä on, että sinulla on halu oppia uutta.

Sähkö- ja automaatioalan työntekijät työskentelevät puhtaissa ja kuivissa teollisuusympäristöissä tai vaihtoehtoisesti raikkaassa ulkoilmassa. Automaation ansiosta teollinen työ ei ole enää niin raskasta kuin ennen.

Koulutuksessa opit asentamaan myös ilmalämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja!

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta.

KENELLE
Voit hakea koulutukseen ilman aiempaa teknistä koulutusta ja osaamista. Koulutus sopii sinulle, jos haluat hakeutua sähkö- tai automaatioalan töihin, vaihtaa ammattia, täydentää nykyistä osaamistasi tai päivittää vanhentuneen/keskeneräisen sähköalan tai toisen asteen perustutkinnon. Koulutus sopii myös täydennyskoulutuksena insinööri- tai diplomi-insinööri tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat saada lisää käytännön sähköasennusosaamista.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on työnhaku voimassa TE-toimistoon, olet työttömyysuhan alainen, lomautettuna, osa-aikatyössä tai määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua.

SISÄLTÖ
Vamian käytännönläheisestä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta saat laajan osaamisen sähkö- ja automaatioalan erilaisiin asennus-, kokoonpano-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Tarvittava osaaminen tulee käytännön työharjoitusten avulla työsalissa sekä alan työpaikoilla. Riittävän työkokemuksen ja osaamisen kerryttyä voit ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnossa opiskelet seuraavat tutkinnon osat:
· Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp
· Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp
· Kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp
· Pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen 15 osp
· Uusiutuvan energian asennustyöt 10 osp
· Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Lisätietoja tutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854766/reformi/rakenne

TOTEUTUS
Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen sekä etätehtäviin. Opinnoissa lähiopetusta on neljänä-viitenä päivänä viikossa klo 08:00-15:00 tai 12:00-16:00 sekä tarpeen mukaan yksi etäpäivä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaan.

Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Samalla kun opit ammattia, luot verkostoja alan työnantajiin. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voi tapahtua joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Oppisopimuksen aikana saat työstä palkkaa. Koulutussopimusjakso on mahdollista suorittaa myös ulkomailla.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

HYÖDYT SINULLE

1. Uusi, monien mahdollisuuksien ammatti
2. Osaaminen kehittyvältä ja arvostetulta alalta
3. Hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet työllistyä

Koulutuksen kestoon vaikuttavat aikaisempi osaamisesi sekä aiemmin suorittamasi koulutukset.

Aikaisemmasta alan osaamisestasi riippuen, voit myös täydentää ja päivittää aikaisempaa osaamistasi suorittamalla osatutkintona yksittäisiä tutkinnon osia. Ota rohkeasti yhteyttä sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaajaan, niin voimme yhdessä arvioida vaihtoehdot.

HAKEMINEN
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi.

Haastattelut pidetään 13.8.2024 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

LISÄTIETOJA
Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Opettaja Matias Mäkelä, VAMIA
040 648 3132, matias.makela@vamia.fi
 
Sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto, VAMIA
040 170 9330, eveliina.rinta-piirto@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.