Search

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja, työvoimakoulutus (nro 720547)

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja (nro 720547)

Koulutus alkaa 

19.09.2024

Haku päättyy

06.09.2024

Kesto

180 osp

Opiskelupaikkoja

10

Koulutuspaikan osoite

Sampo-kampus, Sepänkyläntie 16 (65100 Vaasa)

 

Kuvaus

Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet työskennellä rakennustyömailla. Työmaalla talonrakentajan työtehtävät vaativat monen eri työvaiheen tuntemusta. Rakennusala tarjoaa mielenkiintoista ja haastavaa työtä alan ammattilaisille uudisrakennustyömailla, rakennusten peruskorjauskohteissa ja kiinteistöjen kunnossapitotehtävissä.
 
Koulutuksessa painotetaan energiatehokkaan rakentamisen merkitystä. Opiskelijalla on mahdollisuus valita valinnaisena tutkinnon osana mm. korjausrakentaminen.


Lisätiedot

TAVOITE
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennusalalle uutta työvoimaa. Koulutus antaa opiskelijalle perustiedot rakennusalan töistä ja valmiudet suorittaa rakennusalan perustutkinto tai osatutkinto sekä työllistyä alalle.
 
KOHDERYHMÄ JA PÄÄSYVAATIMUKSET
Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat työttömät, joilla on koulutustarve sekä kiinnostus rakennusalaan. Työturvallisuus edellyttää normaalia työterveyttä ja hyvää fyysistä kuntoa.
 
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan hänet myös kielikokeeseen. Suomen kielen taitotasovaatimukset ovat A2.2.
 
TUTKINTO
Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, valinnaisista tutkinnon osista sekä yhteisistä tutkinnon osista.
 
**********************************************************************
 
Ammatilliset tutkinnon osat, 145 osp
 
Pakolliset tutkinnon osat (70 osp)
 
Rakennustyömaalla toimiminen (25 osp)
Tutkinnon osassa tutustutaan rakennusalaan. Harjoitellaan työkalujen käyttöä, lajittelua, uusiokäyttöä sekä muuta rakennusalan perusosaamista

Perustustyöt (15 osp)
Tutkinnon osassa perehdytään rakennuksen perustustöihin huomioiden eri rakennusmateriaalit ja perustustavat.
  
Runkotyöt (30 osp)
Tutkinnon osassa käsitellään kaikki rakennuksen runkovaiheen työtehtävät, mm. seinä-ja kattorakenteiden pystytystyöt eri rakennusmateriaaleilla.
 
Valinnaiset tutkinnon osat (75 osp)
 
Valinnaisilla tutkinnon osilla on mahdollisuus perehtyä mm. ulkoverhous- ja kattotöihin, sisävalmistusvaiheen töihin ja korjausrakentamiseen.
 
YHTEISET tutkinnon osat 35 osp
 
Yhteiset tutkinnon osat sisältävät mm. uraohjausta, matemaattisia opintoja, kieliopintoja, tieto- ja viestintätekniikan opintoja sekä yrittäjyyttä ja työelämätietoutta.
**********************************************************************
 
Lisätietoja tutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854762/tiedot
 
OPISKELUSTA
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähi- ja etäopetusta. Lähiopetus toteutetaan arkisin klo 8:00 – 15:00 välisenä aikana. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaan.
 
Koulutuksen kestoon vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen. Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.
 
Koulutuksen aikana on neljän viikon kesäloma heinäkuussa sekä syys-, joulu- ja hiihtoloma.
 
HAKEMINEN
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi
 
Haastattelut pidetään 12.9.2024 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.
 
LISÄTIETOJA
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.
 
Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.
 
KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Opettaja Michael Englund, 040 671 7908, michael.englund@vamia.fi
Opinto-ohjaaja Heli Kantola, 040 834 2518, heli.kantola@vamia.fi

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.