Search

Liiketoiminnan ammattitutkinto, assistentti, osastosihteeri

Osastosihteeri, assistentti

Liiketoiminnan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on aikaisempi liiketalouden tai muun soveltuvan alan tutkinto ja / tai työkokemusta siten, että hakijalla on mahdollisuus toimia assistentti- ja sihteeritehtävissä.

Tutkinnon suorittanut voi toimia julkisella tai yksityisellä sektorilla mm. terveydenhuollon sihteeripalveluissa osastosihteerinä tai esimerkiksi kokouspalveluissa tai sisäisen palvelun tehtävissä.

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 1 – 2 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutusajan kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Opetusta on noin kerran kuukaudessa, muutoin oppiminen tapahtuu työpaikalla tai etäopiskeluna.

 

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina

  • 8.4.2024
  • 10.8.2024
  • 29.9.2024

Edellä mainitun ryhmäaloituksen lisäksi koulutuksen voi aloittaa aikaisemminkin opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja / opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnon pakollisessa osassa laajennat liiketoiminnan tehtävissä toimimiseen liittyvää tietotaitoasi.

Valinnainen tutkinnon osa 1, Assistentti- ja sihteeripalvelut, sisältää asiakirjatuotantoa sekä siihen liittyvien ohjelmien hallintaa sekä asiakkuuksien hoitamiseen ja sisäiseen palveluun liittyviä asioita. Valinnainen tutkinnon osa 2 on pääsääntöisesti Terveydenhuollon sihteeripalvelut, mutta myös Perehdyttäminen ja työnopastaminen tai Kokouspalvelut on mahdollista liittää henkilökohtaiseen suunnitelmaan, jos opiskelijan työ sisältää näitä tehtäviä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa työelämässä opiskelulla on keskeinen rooli. Koulutus sisältää lähiopetusta ryhmässä tai verkossa, oppimistehtäviä sekä omissa työtehtävissä tapahtuvaa oppimista. Ammattitaito osoitetaan näytöillä aidoissa työtehtävissä omalla työpaikalla tai työssäoppimispaikalla.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Tutkinto sopii henkilöille, joilla on riittävä pohjaosaaminen joko aikaisemman koulutuksen tai työkokemuksen myötä. Koulutus on mahdollista toteuttaa omalla työpaikalla, mikäli työtehtävät vastaavat tutkinnon vaatimuksia. Jos opiskelijalla ei ole alan työpaikkaa, suoritetaan käytännön oppiminen koulutussopimuksella harjoittelupaikoissa. Koulutus sopii myös työttömälle työnhakijalle.

Hinta

Koulutusmaksu on 198 €. Koulutus on maksuton työttömälle opiskelijalle ja oppisopimusopiskelijalle.

Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Koulutusmaksu on 50 €, jos suoritetaan yksi tutkinnon osa.

Lisätietoja

Opettaja Elina Primetta, 040 186 7368 elina.primetta@vamia.fi

Opinto-ohjaaja Sirpa Timmerbacka, 0400 399 236 sirpa.timmerbacka@vamia.fi

Oppisopimuspalvelut Niina Topp, 040 523 3023 niina.topp@vamia.fi

Tiimivastaava Hannu Rinta, 040 563 7402 hannu.rinta@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.