Search

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto – Kehitä osaamistasi esihenkilönä ja tiiminvetäjänä, sote-alalle suunnattu verkkototeutus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit sosiaali- ja terveysalalla ja haluat parantaa osaamistasi työryhmien ja tiimien kehittämisessä. Koulutus keskittyy lähiesihenkilön tehtäviin sekä niissä tehtävissä vaadittavien ominaisuuksien kehittämiseen. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla esihenkilöasemaa – riittää, että olet kyseisistä työtehtävistä kiinnostunut ja suuntaat niitä kohti. Työnantajan tuki on kuitenkin tarpeellinen, jotta koulutuksen toteuttaminen onnistuu. 

Koulutus sisältää teamsin kautta toteutettavia opetustuokioita, verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvia pieniä kehittämishankkeita. Koulutukseen voi osallistua etänä eikä asuinpaikallasi ole merkitystä. Koulutus suuntautuu sosiaali- , terveys- sekä kasvatus- ja ohjausalan lähiesihenkilöille. 

Koulutukseen voi hakeutua sekä suorittamaan koko lähiesihenkilötyön ammattitutkintoa että sen erillisiä tutkinnon osia. Tutkinnon osat ovat Lähiesihenkilönä toimiminen, Asiakassuhteiden hoitaminen, Toiminnan kannaattavuus ja Henkilöstötyö.

 

Koulutusaika

Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1- 1,5 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot. Yksittäisen tutkinnon osan suoritusaika on noin 4- 6 kk. 

 

 

Koulutus alkaa                            Haku päättyy                               Haastattelut

10.2. 2025                                    jatkuva haku                                sopimuksen mukaan

                                               

Koulutuksen kuvaus

Opinnot ovat käytännönläheisiä ja koulutuksen tehtävät liitetään omaan työhösi ja sen kehittämiseen.  Koulutuksen laajuus on 150 osaamispistettä.  Tutkinto koostuu pakollisesta tutkinnon osasta Lähiesihenkilönä toimiminen, Asiakasuhteiden hoito, Toiminnan kannattavuus, Henkilöstötyö tai Kehittämissuunnitelma.

 

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan sosisaali- ja terveydenhuollon teemat ja erityistarpeet. Koulutukseen voi osallistua joustavasti työn ohella. Koulutus sisältää 10-12 koulutuspäivää, teamsin kautta toteutettavia teemoitettuja opetustilanteita. Lisäksi koulutukseen sisältyy etäopintotehtäviä sekä ohjausta.  

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Opinnot edellyttävät, että sinulla on soveltuva työpaikka. Toimit ehkä tiiminvetäjänä tai lähiesihenkilönä. Koulutukseen on mahdollista hakeutua myös, jos olet siirtymässä tällaisiin tehtäviin lähitulevaisuudessa.  

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 198 euroa. Erillisen tutkinnon osan suoritus maksaa 50 e / tutkinnon osa.  Oppisopimuksella toteutettaessa koulutus on maksuton.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja: Sirpa Timmerbacka, 0400 399 236, sähköposti: sirpa.timmerbacka@vamia.fi 

Tiimivastaava: Hannu Rinta, 040 563 7402, sähköposti: hannu.rinta@vamia.fi.

Oppisopimuspalvelut: Niina Topp, 040 523 3023, sähköposti: niina.topp@vamia.fi

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.