Search

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit tiimin tai työryhmän vetäjänä ja haluat parantaa osaamistasi tässä työssä. Koulutus keskittyy lähiesihenkilön tehtäviin sekä niissä tehtävissä vaadittavien ominaisuuksien kehittämiseen. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla esimiesasemaa – riittää, että olet kyseisistä työtehtävistä kiinnostunut ja suuntaat niitä kohti. Työnantajan tuki on kuitenkin tarpeellinen, jotta koulutuksen toteuttaminen onnistuu. 

Koulutus sisältää teamsin kautta toteutettavia opetustuokioita, verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvia pieniä kehittämishankkeita. Koulutukseen voi osallistua etänä eikä asuinpaikallasi ole merkitystä.

Koulutukseen voi hakeutua sekä suorittamaan koko lähiesihenkilötyön tutkintoa tai sen erillisiä tutkinnon osia. Tutkinto sisältää kokonaisuudet Lähiesihenkilönä toimiminen, Asiakassuhteiden hoitaminen, Toiminnan kannattavuus, Henkilöstötyö ja Kehittämistyö.

 

Koulutusaika

Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1- 1,5 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Yksittäisen tutkinnon osan suoritusaika on noin 4- 6 kk. 

 

Koulutus alkaa                  Haku päättyy                    Haastattelut

7.10.2024                           jatkuva haku                      sopimuksen mukaan

                                               

Koulutuksen kuvaus

Opinnot ovat käytännönläheisiä ja koulutuksen tehtävät liitetään omaan työhösi ja sen kehittämiseen. Tutkinnon kokonaisuuden laajuus on 150 osaamispistettä.  Tutkinto koostuu pakollisesta tutkinnon osasta Lähiesihenkilönä toimiminen sekä valinnaisista osista Asiakassuhteiden hoito, Toiminnan kannattavuus, Henkilöstötyö tai Kehittämissuunnitelma.

 

Koulutus sisältää teamsin kautta toteutettavia opetuspäiviä, joita valitset kiinnostuksesi ja oppimistavoitteidesi mukaisesti. Esimerkkejä opetuspäivistä:

 

  • Oma työskentelytyyli ja sen kehittäminen, Peili-analyysi
  • Perehdyttäminen ja ohjaus, palautteen antaminen
  • Erilaiset ohjattavat kuten maahanmuuttajat
  • Työlainsäädäntö, työnantajan ja työntekijän velvollisuudet ja oikeudet
  • Rekrytointi, kehityskeskusteluiden vetäminen
  • Työhyvinvoinnin kehittäminen, kyselyt ja mittarit ja niiden tulosten hyödyntäminen
  • Toiminnan kannattavuus, talouden seuranta, kustannuslaskenta, budjetointi
  • Asiakaslähtöinen toiminta, asiakkuudet ja niiden kehittäminen ja ylläpito

 

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen voi osallistua joustavasti työn ohella. Koulutus sisältää noin 4 tunnin opetustapahtumia, jotka toteutetaan teamsin kautta. Opintoihin voit osallistua siis etänä. Lisäksi koulutukseen sisältyy tehtäviä ja oman työn kehittämiseen liitettävää käytännön kehittämistyötä. Opettaja ohjaa kehittymistäsi ja tutkinnon osien suorittamista.  Voit suorittaa koko tutkinnon tai vain sen osan.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Opinnot edellyttävät, että sinulla on soveltuva työpaikka. Toimit ehkä tiiminvetäjänä tai lähiesihenkilönä. Koulutukseen on mahdollista hakeutua myös, jos olet siirtymässä tällaisiin tehtäviin lähitulevaisuudessa.  

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 198 euroa. Erillisen tutkinnon osan suoritus maksaa 50 e / tutkinnon osa.  Oppisopimuksella toteutettaessa koulutus on maksuton.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja: Sirpa Timmerbacka, puhelin 0400 399 236, sähköposti: sirpa.timmerbacka@vamia.fi 

Tiimivastaava: Hannu Rinta, puhelin 040 563 7402, sähköposti: hannu.rinta@vamia.fi.

Oppisopimuspalvelut: Niina Topp, puhelin 040 523 3023, sähköposti: niina.topp@vamia.fi

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.