Hoiva-avustaja, päiväkoulutus

Hoiva-avustajana toimit sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä avustavana työntekijänä. Tuet työssäsi monipuolisesti asiakkaan hyvinvointia ja työ sisältää asiakkaiden perustarpeisiin, kuten avustamista ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa ja wc-käynneillä, vastaamista. Työpaikkasi voi olla esim. kotihoito tai palvelutalo.

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 10 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

8.1.2024

 

Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Hakuaika

Haku päättyy 8.12.2023

Koulutus alkaa 9.1.2024 ja arvioitu päättymisaika on 20.12.2024 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

 

Koulutuksen kuvaus

Koulutus muodostuu kahdesta tutkinnon osasta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp / sosiaali- ja terveysalan perustutkinto sekä Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp / sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Ammatillisten opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus oppimisvalmiuksia tukeviin opintoihin. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopintoina ja työpaikalla oppimalla. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Koulutuksen toteuttaa Vamia ja lähiopetus on osoitteessa Ruutikellarintie 2, 65100 VAASA

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Alalla vaaditaan hyvää terveyttä ja soveltuvuutta. Koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset terveydentilavaatimukset hakeutumisvaiheessa. Hoiva-avustajan työssä vaaditaan lisäksi hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, ihmisen kunnioittamista sekä tasa-arvoista asiakkaan kohtaamista.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

Hakeminen  

Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae koulutukseen’). Täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Hakijat kutsutaan soveltuvuustestiin sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan myös kielikokeeseen.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156

Oppisopimus Siv Björklund, puh. 040 748 3476.  Sähköpostit etunimi.sukunimi@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.