Search

Hoiva-avustaja, päiväkoulutus

Hoiva-avustajana toimit sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä avustavana työntekijänä. Tuet työssäsi monipuolisesti asiakkaan hyvinvointia ja työ sisältää asiakkaiden perustarpeisiin, kuten avustamista ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa ja wc-käynneillä, vastaamista. Työpaikkasi voi olla esim. kotihoito tai palvelutalo.

 

Hakuaika

Haku päättyy 16.8.2024. Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Koulutuksen kuvaus

Koulutus muodostuu kolmesta sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon kuuluvasta tutkinnon osasta: Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp, Hyvinvoinnin ja toimintakuvyn edistäminen 25 osp sekä Toiminnalliset menetelmät hyvinvoinnin edistämisessä 15 osp. Ammatillisten opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus oppimisvalmiuksia tukeviin opintoihin. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus alkaa 1.8.2024 ja arvioitu päättymisaika on 30.5.2025 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutus toteutetaan lähiopintoina ja työpaikalla oppimalla. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Koulutuksen toteuttaa Vamia ja lähiopetus on osoitteessa Ruutikellarintie 2, 65100 VAASA

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Alalla vaaditaan hyvää terveyttä ja soveltuvuutta. Koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset terveydentilavaatimukset hakeutumisvaiheessa. Hoiva-avustajan työssä vaaditaan lisäksi hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, ihmisen kunnioittamista sekä tasa-arvoista asiakkaan kohtaamista.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

 

Hakijat kutsutaan soveltuvuustestiin sähköpostitse. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan myös kielikokeeseen.

 

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156

Oppisopimus Siv Björklund, puh. 040 748 3476.  Sähköpostit etunimi.sukunimi@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.