KOHDERYHMÄ: Hankkeen ensisijaiset kohderyhmät ovat ammatillisen koulutuksen opiskelijat ja opettajat sekä yritysten edustajat.
PARTNERIT:
Suomi: Vamia, VAASAN KAUPUNKI, ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMA OMNIA, KAJAANIN KAUPUNKI, ITA-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMA, RAAHEN KOULUTUSKUNTAYHTYMA, AMMATTIOPISTO LUOVI OY, ThingLink Oy, OY VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU – VASAYRKESHOGSKOLA, OPETUSHALLITUS OPH
Alankomaat: Stichting Regionaal Opleidingen Centrum Aventus, Stichting Christelijk Regionaal Opleidingen Centrum Noor, MBO RAAD, STICHTING REGIONAAL ONDERWIJS CENTRUM NOORDOO, Mbo Amersfoort
Italia: ENAC ENTE NAZIONALE CANOSSIANO, LEARNINGDIGITAL SRL
Saksa: BBS Syke EUROPASCHULE, Berufsbildungszentrum Dr. Jürgen Ulderup, Handwerkskammer Hannover
HANKEKUVAUS:
Hankkeen tarkoituksena on kehittää yhteistyötä ammatillisten oppilaitosten ja työelämän välillä Euroopassa. Tarkoituksena on löytää keinoja edistää työllisyyttä ja ammatillisia taitoja ja osaamista eri Euroopan maissa. Ammatillinen koulutus on tärkeä osa yksilöiden valmistamista työelämään.
Työmarkkinoiden tarpeiden kehittyessä ja muuttuessa myös ammatillisen koulutuksen on sopeuduttava, jotta se pysyy merkityksellisenä ja tehokkaana valmistettaessa opiskelijoita tulevaisuuden työelämään. Parannamme ammatillisen koulutuksen käytäntöjen laatua työmarkkinoiden tarpeiden perusteella. Samalla vahvistamme ammatillisen koulutuksen tarjoajien, yritysten, kauppakamarien, kansallisten viranomaisten ja muiden sidosryhmien välistä yhteistyötä kehittämällä yhteisiä ammatillisen koulutuksen tutkintoja.
Tarkoituksena on luoda vahva tulevaisuuteen suuntautunut Euroopan tason verkosto, joka luo vision, strategian ja toimintasuunnitelman, jonka tavoitteena on vahvempi yhteistyö tulevaisuudessa. Uutta verkostoa varten luodaan laaja ja kattava viestintäfoorumi.
Päätavoitteinamme on lisätä ammatillisen koulutuksen houkuttelevuutta Euroopassa ja luoda strateginen lähestymistapa ammatillisen koulutuksen korkean laadun säilyttämiseksi ja sen varmistamiseksi, että digitalisaatio, osallisuus, vihreä siirtymä ja kansainvälistyminen otetaan huomioon keskeisinä tekijöinä ammatillisen koulutuksen toteuttamisessa.
Toimintamme, johon kuuluu useita tapahtumia (työpajoja ja kokouksia) sekä kansallisella/alueellisella että kansainvälisellä tasolla, tavoittaa suoraan yli 300 opiskelijaa, yli 150 työelämän edustajaa ja lukuisia ammatillisen koulutuksen opettajia, poliittisia päättäjiä sekä potentiaalisia opiskelijoita ja heidän vanhempiaan. Luomme myös verkkoalustan ammatillisen koulutuksen ammattilaisille. Kaiken kaikkiaan ammatillisen koulutuksen on pysyttävä joustavana ja sopeutumiskykyisenä, jotta voidaan varmistaa, että se vastaa muuttuvien työmarkkinoiden tarpeisiin. Keskittymällä digitaalisiin taitoihin, pehmeisiin taitoihin, elinikäiseen oppimiseen, yhteistyöhön työnantajien kanssa sekä monimuotoisuuteen ja osallisuuteen ammatillinen koulutus voi valmistaa opiskelijoita tulevaisuuden työpaikkoihin.