Lyhyt kuvaus
Hanke tarjoaa osaamista ja valmiuksia toimia ravintola-alan avustavissa tehtävissä
Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Tavoitteet
Tavoite on opiskelijoiden työmarkkina-aseman parantaminen ja sita kautta työttömyyden
ehkäiseminen. Tavoitteen saavuttamiseksi tarjoamme koulutusta ravintola-alalle, jonka kautta
opiskelijat saavat perustason osaamista alalla toimimiseen.
Varmistamme palvelun onnistumisen kohdennetun opiskelijamarkkinoinnin, orientoivien
opintojen ja opintojen aikaisen laajan tuen avulla. Näin opiskelijat saavuttavat vahvan
ammatillisen osaamisen ja valmiudet työllistyä alalle tai jatkaa tutkinto-opintoihin, mikä
puolestaan vahvistaa heidän työmarkkina-asemaansa ja ehkäisee epätyypillisiä työsuhteita.
Toiminta
Opiskelijan osaamista kehitetään ravintola-alan perustason osaamisen suhteen, opintojen
jälkeen opiskelija voi toimia laaja-alaisesti ravintola-alan perustehtävissä, mm. päiväkodeissa,
jakelukeittiöissä ja oppilaitosten ruokapalveluissa.
Opiskelijan työnhakuosaaminen kehittyy orientaatio-opinnoissa. Opiskelija oppii laatimaan
oman CV:n ja häntä tuetaan kohti ravintola-alan työelämää, askel askeleelta oman etenemän
mukaan.
Tarjoamme osaamispalvelussa tutkinnon osan: Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp,
jonka sisällöt ovat:
-Ravitsemisliikkeen asiakaspalvelu
-Ravitsemispalveluiden perusteet
-Hygieniaosaaminen ja omavalvonta (Hygieniapassi)
-Työturvallisuus
Yhteistyössä
Hankkeen opiskelijahankintaa on tehty yhdessä alueen kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.
