Lyhyt kuvaus
Ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittäminen: hankkeella tuetaan ja kehitetään ammatillisen koulutuksen hallinnon ja operatiivisen johdon toiminnan ohjausta, vahvistaen sen vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta. Hanke toimeenpanee ja kehittää edelleen aiemmassa hankkeessa luotua strategisen johtamisen ja pedagogisen johtamisen toimintamallia, sekä datan tulkintaa ja käyttöä johtamisen tukena.
Tavoitteet
1 Opiskelijoiden opintojen suorittamisen, valmistumisen, työllistymisen ja jatko-opintoihin siirtymisen systemaattisempi ja ajantasaisempi seuranta, arviointi ja kehittäminen
2 Opiskelijan henkilökohtaistamisen toteutuminen
3 Työelämän tarpeisiin suunnatun koulutuksen varmistaminen (ennakointi ja yhteistyön tiivistäminen työllisyysalueilla ja valtakunnallisesti)
4 Palautteista viestiminen ja asiakastietojen hyödyntäminen
5 Pedagogista johtamisen ja yhdessä tekemisentoimintakulttuurin vahvistaminen
6 Laadunhallinnan osaamisen vahvistaminen
Toiminta
- Jatkokehitetään olemassa olevia seurannan mittareita/opettajan työpöytää opintojen suorittamiseen, valmistumiseenja jatko-opintoihin siirtymiseen liittyen. Varmistetaan, että henkilöstö ja johto osaa hyödyntää tietoa päätöksenteon tukena. Suunnitellaan tiimikohtaiset tuloskortit ja otetaan ne käyttöön. Järjestetään koulutustatavoitteiden asetantaan, tulosten seurantaan ja tiedon hyödyntämiseen toiminnan tukena.
- Kehitetään opettajien HOKS-osaamista koulutuksen/vertaisoppimisen avulla. Toteutetaan HOKSlaadunarviointeja sisäisesti.
- Hyödynnetään säännöllisesti alueesta tuotettua ennakointitietoa.
- Suunnitellaan soveltuvat kanavat opiskelija- ja työelämäpalautteista viestimiselle.Nostetaan kehittämiskohteita palautteen perusteella.
- Tiimiorganisaatiotoiminnan tukeminen ja kehittäminen hyödyntäen opetuksen kehittämisen työryhmän selvitystä. Yhteisen suunnan asettaminen, hyödyntäen tiimin osaamista. Vahvistetaan tiimienmahdollisuuksia ottaa vastuuta toiminnan suunnittelusta ja päätöksenteosta.
- Osallistutaan edellä mainittuihinteemojen mukaisiin koulutuksiin, jotka vahvistavat laadun hallinta.Tämä edistäälaadunhallinnallista kulttuuria, jossa organisaation eri tasotseuraavat omaa ja koko organisaation suoriutumista. Teema on läpileikkaava, edelliset teemat tukevat kokonaislaatua ja laadunhallintaa.
Lisäksi vertaisopitaan ja benchmarkataan kaikkien tavoitteiden osalta Strapetsi IIverkostossa sekä osallistutaan hankkeen työpajoihin ja tilaisuuksiin.
Yhteistyössä Tavoitteiden saavuttamisesta vastaa 90 ammatillisen koulutuksen järjestäjän verkosto. Kokonaisuutta koordinoi Turun kaupunki. Ruotsinkielisen koulutuksen osalta koordinaatiovastuussa on Yrkesakademin i Österbotten.