Tietoverkkoasentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan (elektroniikka-asentaja, ICT-asentaja) perustutkinto sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (datanomi) yhdistyvät 1.8.2020 alkaen uudeksi Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi.

Ammattikuvaus

Tietoverkkoasentajana (aik. ICT-asentaja) hallitset tietokoneisiin ja tietoliikenteeseen liittyvät asennukset ja käyttöönoton. Saat valmiudet tietokone- ja tietoliikennelaitteiden sekä niiden verkkojen asennus- ja ylläpitotehtäviin. Tunnet myös kiinteistöjen tietoliikenneverkkojen rakentamisen ja palvelimien verkkokäyttöjärjestelmien asennuksen. Voit työskennellä esimerkiksi tietokone- ja tietoliikennepalveluita tarjoavassa yrityksessä, teollisuuslaitoksessa, sairaalassa tai kodinkoneliikkeessä. Voit myös perustaa oman yrityksen.

Keskeisiä osaamisalueita opinnoissa ovat asuntojen ja liikekiinteistöjen tietoliikennelaitteet sekä tietokonelaitteet ja niiden asennus käyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Työtehtävät voivat olla lähiverkkojen, internetin ja laajakaistan lisäksi myös keskusjärjestelmien, palvelin-, kulunvalvonta- ja turvalaitteiden sekä kaapelitelevisio- ja antennijärjestelmien asennustehtäviä.

Opintojen sisältö

Opinnoissasi perehdyt tietokoneiden, palvelinjärjestelmien, tietoliikennelaitteiden ja -verkkojen asentamiseen ja ylläpitämiseen. Opiskelet alaa tekemällä harjoituksia oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä ja työskentelemällä ammattialan yrityksissä.

Opinnot sisältävät ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Tietoverkkoasentajaksi opiskelevien on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa tietotekniikan insinööriopintoja Vaasan ammattikorkeakoulussa. 30 op:n insinööriopinnot opiskelleet voivat jatkaa valmistuttuaan tietotekniikan insinööriopintoja VAMK:ssa ilman pääsykokeita.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Lisätietoja hakemisesta saat opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto, puh. 040 170 9330,  etunimi.sukunimi@vamia.fi