Search

Perustason ensihoitaja

Opinnot

Perustason ensihoitajaopinnot pitävät sisällään lähihoitaja tutkinnon ja sen lisäksi kattavat opinnot akuutisti sairastuneen/ vammautuneen potilaan tilanarviosta ja ensihoidosta ”vauvasta vaariin”. Teoriaopintojen lisäksi harjoitellaan asioita käytännössä oikeilla välineillä ja mahdollisimman todenmukaisesti.

Tavoitteena on, että perusasiat opetellaan koulussa, jotta käytännön työharjoittelupaikoilla pystyy jo soveltaa oppimaansa. Myös ambulanssin ajoharjoittelu kuuluu ohjelmaan ja sen vuoksi opiskelijoilla onkin opintojen alkaessa oltava vähintään B-luokan ajokortti. Perustason ensihoitajatutkinto antaa monipuoliset valmiudet työskennellä terveydenhuollon eri toimipisteissä (ambulanssi, päivystysvastaanotot, kotihoito yms.) ja mahdollisuuden jatko-opintoihin.

Työnkuva

Työssä ollaan niin ikäihmisten apuna kuin kolaripaikoilla, elvyttämässä tai muissa akuuttilanteissa. Hälytystilanteissa kohdataan usein vaativia ja nopeaa päätöksentekokykyä edellyttäviä tehtäviä. Ensihoitajan pitää olla oma-aloitteinen ja kykenevä nopeaankin päätöksentekoon sekä sietämään epävarmuutta. On oltava yhteistyökykyinen ja tultava toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.

Opettaja
Eronen-Lindeblad Anne
040 138 3030
  • Hyvinvointipalvelut
Opettaja
Latvala Heli
040 157 9752
  • Hyvinvointipalvelut
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.