Ruokapalvelujen ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruuanlaitosta ja työskentelystä ravintola-alalla. Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö:
- Ravintolaruuanvalmistuksen osaamisalalla pakollisena tutkinnon osana on ruoanvalmistus ravintolakeittiössä.
- Suurtalousruuanvalmistuksen osaamisalalla pakollisena tutkinnon osana on ruoanvalmistus suurtaloudessa.
Valinnaisia tutkinnon osia valitaan seuraavista:
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen
- Kasvisruokien valmistaminen
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa
Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa tai ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta