Search

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

 

Ruokapalvelujen ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruuanlaitosta ja työskentelystä ravintola-alalla. Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö:

  • Ravintolaruuanvalmistuksen osaamisalalla pakollisena tutkinnon osana on ruoanvalmistus ravintolakeittiössä.
  • Suurtalousruuanvalmistuksen osaamisalalla pakollisena tutkinnon osana on ruoanvalmistus suurtaloudessa.

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan seuraavista:

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen
  • Kasvisruokien valmistaminen
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa

Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa tai ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Lisätietoa tutkinnosta

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.