Search

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

 

Ruokapalvelujen ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruuanlaitosta ja työskentelystä ravintola-alalla. Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalalta valmistuvat ravintolakokit työskentelevät ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneet suurtalouskokit työskentelevät ammatti- ja suurtalouskeittiöissä kokin työtehtävissä.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältö:

  • Ravintolaruuanvalmistuksen osaamisalalla pakollisena tutkinnon osana on ruoanvalmistus ravintolakeittiössä.
  • Suurtalousruuanvalmistuksen osaamisalalla pakollisena tutkinnon osana on ruoanvalmistus suurtaloudessa.

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan seuraavista:

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen
  • Kasvisruokien valmistaminen
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa

Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa tai ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Lisätietoa tutkinnosta

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)