Elektroniikka-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan (elektroniikka-asentaja, ICT-asentaja) perustutkinto sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (datanomi) yhdistyvät 1.8.2020 alkaen uudeksi Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi.

Ammattikuvaus

Elektroniikka-asentajan koulutus antaa sinulle monipuolisen perusosaamisen elektroniikka-alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Elektroniikka-asentaja valmistaa, testaa, asentaa ja huoltaa erilaisia elektroniikkalaitteita, esimerkiksi mobiililaitteet, AV-laitteet, teollisuuden mittalaitteet. Elektroniikka-asentaja hallitsee myös elektroniikan teollisen tuotannon periaatteet ja menetelmät.

Työpaikat ovat monipuolisia, elektroniikan valmistukseen erikoistuneet yritykset, erilaiset tuotekehitysyritykset, mittalaitevalmistajat, apuvälinevalmistajat sekä kodinkonealan myynti- ja huoltoliikkeet. Työtehtäviä löytyy myös teollisuuden kunnossapidosta.

Työssä tarvitaan huolellisuutta ja tarkkuutta sekä asiakaspalvelutaitoja

Opintojen sisältö

Opinnoissasi perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen. Opiskelet alaa tekemällä harjoituksia oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä ja työskentelemällä ammattialan yrityksissä.

Opinnot sisältävät ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Elektroniikka-asentajaksi opiskelevien on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa tietotekniikan insinööriopintoja Vaasan ammattikorkeakoulussa. 30 op:n insinööriopinnot opiskelleet voivat jatkaa valmistuttuaan tietotekniikan insinööriopintoja VAMK:ssa ilman pääsykokeita.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Lue elektroniikka-asentajaopiskelija Milla Jerohinin haastattelu opinnoista ja korkeakoulupolun mahdollisuudesta

 

Lisätietoja hakemisesta saat opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto, puh. 040 170 9330, etunimi.sukunimi@vamia.fi