Search

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, ohjelmistokehittäjä, etätoteutus, HAE NYT, koulutus alkaa 4.8.2025

Onko tulevaisuuden unelma-ammattisi web-ohjelmoija, pelikehittäjä tai ohjelmistosuunnittelija? ICT-ala on jatkuvasti kehittyvä ja kansainvälinen tekninen toimiala, joka tarjoaa haasteita ja monipuolisia mahdollisuuksia kehittyä alan asiantuntijaksi. Tule meille opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon kuuluvaa ohjelmistokehittäjän osaamisalaa, jonka suorittaneet voivat työskennellä esimerkiksi ohjelmoijina, peliohjelmoijina, fullstack-webkehittäjinä, muissa alan työtehtävissä tai yrittäjänä.

Alalla toimiminen edellyttää luovuutta, teknistä innostuneisuutta ja hyviä oppimis- ja ongelmanratkaisutaitoja. 

 

Koulutus alkaa

4.8.2025

Koulutuksen voi mahdollisesti aloittaa myös muina aikoina opettajan/opinto-ohjaajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, mikäli ryhmässä on tilaa.

 

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 16.1.- 28.2.2025. Haku voidaan päättää jo aiemmin, mikäli hakemuksia tulee runsaasti. Haun ensimmäinen vaihe on täyttää hakemus Vamian jatkuvassa haussa. Sen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen lisäohjeet.

Etsi ennen hakemuksen tekoa valmiiksi mahdolliset aiemmat tutkintotodistukset liitteineen, opintosuoritusotteet (myös kesken jääneet opinnot) sekä viimeisimmät työtodistuksetTutustu myöhemmin lähetettäviin lisäohjeisiin huolella. Haastattelut, joihin tullaan kutsumaan n. 50 hakijaa, tehdään Teamsin kautta ja ne aloitetaan n. kahden viikon kuluttua haun alkamisesta. Valinnoista ilmoitetaan toukokuun aikana. Koulutukseen valitaan 30 opiskelijaa.

 

Koulutusaika ja toteutus

Koulutus toteutetaan etäopetuksena, joten voit osallistua miltä paikkakunnalta tahansa, lähipäiviä ei ole ollenkaan. Koulutus kestää keskimäärin 2-2,5 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut opinnot. Mahdolliset osaamisen tunnustamiset aiemmista opinnosta tehdään jokaiselle koulutukseen valituksi tulleelle henkilökohtaisesti opintojen alussa.

Opiskelu tapahtuu etänä erilaisia verkkopalveluja hyödyntäen. Käytössä on esim. Moodle-oppimisympäristö ja Teams, jonka kautta etätunnit pidetään. Opetus ajoittuu arkisin klo 8-16 välille, aikataulut vaihtelevat lukujärjestysten mukaan. Silloin on saatavilla myös ohjeita ja tukea opintoihin. Opiskella voi itsenäisesti myös muuna aikana (opetustilanteet tallennetaan), jos et päivisin pysty esim. töiden takia osallistumaan.

 

Koulutuksen kuvaus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp), joista 145 osp on ammatillisia ja 35 osp yhteisiä opintoja.

Ammatillisissa opinnoissa opiskelet ohjelmistojen määrittelyä, suunnittelua, toteutusta, testausta, peli-/verkko-/mobiiliohjelmointia, sulautettua ohjelmointia (robotiikka, iot-ratkaisut), kuvankäsittelyä, käyttöliittymäsuunnittelua, peligrafiikkaa, tietovarastojen suunnittelua ja rakentamista ja websivujen tekemistä. Lisäksi opinnot sisältävät tietoteknisen ympäristön asentamisen ja hallinnan perusteet, asiakaspalvelua ja yrittäjyyttä. Ohjelmointikielistä ja ympäristöistä opetuksessa käytössä ovat mm. Visual C# / PHP / Python / JavaScript / Unity/ HTML / SQL / Wordpress. Näytöt opiskelija voi suorittaa millä tahansa modernilla ohjelmointikielellä. 

Office 365 ja Adobe CC-paketin ohjelmat ovat opiskelijan käytössä opintojen ajan. 

Osan opinnoista ja suurimman osan näytöistä voi tehdä myös yrityksissä ja organisaatioissa. Työelämän oppiminen voi tapahtua myös ulkomailla. Ohjelmistokehittäjät työllistyvät alan tehtäviin julkisen sektorin organisaatioissa ja yrityksissä tai perustavat oman yrityksen. Työllistyminen vaatii hyvää ammattitaitoa ja jatkuvaa ammatillista uusiutumista.

Lisätietoja: www.ohjelmistokehittaja.fi/etatoteutus

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: peruskoulu tai 2. asteen tutkinto

Valinnat koulutukseen tehdään haastattelun, hakijan aiemman kokemuksen ja/tai alalle soveltuvuuden perusteella. Valinnassa painotetaan myös etäopiskeluvalmiuksia (tilat, laitteet, ajankäyttö, osaaminen), aiempi kokemus etäopiskelusta katsotaan hyödyksi. Hakijat pisteytetään edellä mainittujen seikkojen perusteella. Hakijoille lähetettävissä lisäohjeissa kerrotaan lisää valintakriteereistä.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

Linkki tutkinnon perusteisiin https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7861752/tiedot

 

Hinta

Koulutus on maksuton.

 

Lisätietoja antavat

Koulutuksen vastuuopettaja, lehtori Pentti Peura, puh. 040 564 7412, pentti.peura@vamia.fi

(parhaiten tavoitat sähköpostitse)

 

Opinto-ohjaaja Hans Kankkonen, puh. 040 186 9396, hans.kankkonen@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.