Vamian koodausopiskelijoiden ICT Bootcamp kiinnosti kovasti – ”Tämä oli suuri menestys”

Vamian opettajien ohjelmistokehittäjäopiskelijoille järjestämä ICT Bootcamp oli sekä opiskelijoille että yrityksille mahdollisuus verkostoitua. Nuoret saivat jalkaa ovenväliin ja yritykset ymmärsivät millaisia töitä aloitteville koodareille voisi tarjota.

Opiskelijat ryhmäytyivät, koodasivat, oppivat, verkostoituivat ja lauloivat välillä myös karaokea. Muun muassa siitä oli tehty viikonloppuna järjestetty ICT Bootcamp Wasa Innovation Centerissä.

– Tämä oli suuri menestys. Opiskelijat tykkäsivät kovasti, ohjelmistokehittäjien opettaja Christer Karlsson kertoi.

Tapahtumassa opiskelijat saivat ratkaista eritasoisia ongelmia muun muassa AI-analytiikkaan, peliohjelmointiin, IoT-tekniikkaan, Power BI visualisointiin ja verkkosivujen toteutukseen liittyen.

Osan tehtävistä olivat valmistelleet mukaan houkutellut yritykset.

– Yritysten kiinnostus tapahtumaan oli aivan huikeata. Yrityksissä tykättiin hirveästi, että heidän työntekijät saivat tulla katsomaan, miten tapahtuma oli toteutettu ja mitä opiskelijat osaavat tehdä.

Lisää itseluottamusta

Karlsson kertoi, että tapahtumalla oli monia eri tavoitteita. Täysin vapaaehtoinen tapahtuma oli ensinnäkin hyvä mahdollisuus porukalle ryhmäytyä.

– Meidän opiskelijat tulevat pääsääntöisesti suoraan yläkoulusta ja monet heistä eivät ole niin ulospäin suuntautuneita. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli aika äänekästä karaokemeininkiäkin.

Toiseksi, tapahtumassa opiskelijat saivat käsitystä millaisten asioiden kanssa yrityksissä tehdään töitä. Kun he pääsivät ratkaisemaan näitä ongelmia, se nosti opiskelijoiden itseluottamusta.

Verkostoitumistapahtuma

Karlsson arvioi, että tapahtuman yksi tärkeimmistä anneista oli molemminpuolinen verkostoituminen. Koska opiskelijat pääsivät tapaamaan yritysten edustajia, madalsi se heidän kynnystään hakea yrityksistä esimerkiksi harjoittelupaikkoja.

– Vaikutti siltä, että yritykset olivat kiinnostuneita opiskelijoiden taidoista. Nyt pitää varmistaa, että tämä ei jää vaan kauniiksi muistoksi, vaan meidän ja opiskelijoiden pitää ylläpitää kontakteja yrityksiin.

Karlsson kertoo, että seuraavaksi opiskelijoiden täytyy paketoida ja raportoida tuotokset yrityksille.

Jatkoa ensi vuonna

Tapahtumassa oli viikonloppuna mukana lähes kaikki ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat sekä muutama kakkosvuoden opiskelija.

Karlsson toivoo, että tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna. Hän toivoo, että tapahtuman saisi pyörimään siten, että joka vuosi ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat pääsevät halutessaan tapahtumaan oppimaan.

Toisen vuosikurssin opiskelijat voisivat puolestaan olla opastamassa teemoihin ja vetämässä aktiviteetteja.

Ainakaan kiinnostuksen puuttesta tapahtuman järjestäminen ei pitäisi jäädä kiinni. Karlsson kertoo, että moni muukin yritys olisi halunnut olla mukana, mutta aikaulut eivät sopineet.

– Olen kuullut kaikista suunnista hyvää palautetta tapahtumasta.

Alkuperäinen juttu: Vaasa Insider