Toimitilahuoltaja

Ammattikuvaus

Toimitilahuoltajana työskentelet esimerkiksi sairaaloissa, julkisissa laitoksissa tai myymälöissä. Työhösi voi kuuluu ateria- ja kahvituspalveluja, siivousta, tekstiilinhuoltoa sekä muita puhtaanapitoon liittyviä tehtäviä. Työssä vaaditaan huolellisuutta, hienotunteisuutta, erilaisuuden kunnioittamista ja joustavuutta.
Toimitilahuoltajan opinnot sisältävät muun muassa ateria- ja kahvituspalveluissa toimimista ja ylläpitosiivousta. Puhdistuspalvelujen osaamisalalla saat valmiudet myös perussiivousten tekemiseen sekä toimitilapalveluihin. Voit sisällyttää opintoihisi mielenkiintosi mukaan erilaisia valinnaisia opintoja, joiden avulla voit suunnata osaamistasi.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Ammattiopinnoissa opiskelet mm. aamu-, väli- ja iltapalojen tai kahvitarjoilujen valmistamista erityisruokavaliot huomioiden ja tarjoilujen esille laittoa. Lisäksi opiskelet erilaisia siivousmenetelmiä, – välineitä, -koneita ja –aineita sekä suunnitelmallista ja asiakaslähtöistä toimintaa erilaisissa asiakaskohteissa. Lisätietoja tutkinnon perusteista.

 Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee. 

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen