Ilmanvaihtoasentaja

Ammattikuvaus

Ilmanvaihtoasentajana teet ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavisto- ja laiteasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti. Osaat myös valmistaa ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavaosat. Käytät alan perustyökaluja ja oikeita työmenetelmiä. Valitset käytettävät kannakkeet ja muut materiaalit kohteen mukaan.

Ilmanvaihtoasentajalle on töitä sekä uudis- että korjausrakennuskohteissa. Voit työskennellä lämpö-, vesi- ja ilmastointitöitä tekevien yritysten palveluksessa, kiinteistöpalveluissa ja tehtaiden kunnossapitotehtävissä. Voit myös toimia LVI-liikkeiden myyntitehtävissä, valtion ja kuntien palveluksessa vesi- ja energialaitoksissa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Opintojen sisältö

Ilmanvaihtoasentajan opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista (Ohutlevytyöt, Ilmanvaihtojärjestelmien asennus, Kanavaosien valmistus ja Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus), valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus, IV-koneiden huolto, LVI-suunnittelu ja Talotekniikan perustyöt) ja yhteisistä tutkinnon osista. Opinnot sisältävät myös työpaikoilla oppimista.
Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen voit hakeutua jatkuvassa haussa ympäri vuoden.
Peruskoulun tai lukion päättäneet voivat hakea myös yhteishaussa.

Lisätietoja hakemisesta saat opinto-ohjaaja Jura Räsänen, puh. 0400 968 004, etunimi.sukunimi@vamia.fi

 

Fontin koko
Kontrasti