Artesaani

Ammattikuvaus

Taideteollisuusalan työssä toimit kädentaitoihin ja luovuuteen liittyvissä tehtävissä. Vaatetusalan artesaanina suunnittelet ja valmistat erilaisista materiaaleista, kuten kankaista, neuloksista ja nahasta, vaatteita arkeen ja juhlaan. Ammatissa tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta, loogista ajattelua, hahmottamiskykyä, kädentaitoja, luovuutta sekä ymmärrystä tyyleistä ja trendeistä.

Vaatetusalan artesaani voi työskennellä sekä kotona että liikkeissä. Voit työskennellä myös yrittäjänä, jolloin tarvitset ammattitaidon lisäksi kaupallisen alan tuntemusta, kykyä oman työn arviointiin ja hinnoitteluun sekä markkinointikykyä.

Taideteollisuusalan perustutkinto antaa sinulle valmiudet erilaisten sisustukseen ja pukeutumiseen liittyvien tekstiilien ja vaatteiden valmistukseen sekä korjaus- ja muutosompelutöiden tekemiseen. Lisäksi saat osaamista materiaalien tuntemukseen, hyödyntämiseen ja yhdistelyyn.

Opintojen sisältö

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Ammatillisia tutkinnon osia ovat muun muassa: osaamisen tuotteistaminen, kulttuurilähtöinen tuotteistaminen, malliston suunnittelu ja toteuttaminen sekä stailaaminen.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Lisätietoa tutkinnosta

Hakeutuminen koulutukseen