Toiminta Vamiassa koronaepidemian aikana

Vamiassa opetus käynnistyi elokuussa lähiopetuksena kevään etäopetuksen jälkeen. Meillä on valmiudet siirtyä tarvittaessa esimerkiksi porrastettuun etäopetukseen tai hybridiopetukseen, jossa etä- ja lähiopetus vuorottelevat. Joka koulutusalalle on laadittu suunnitelmat siitä, miten etäopetukseen siirryttäisiin tilanteen niin vaatiessa.

Opetuksen järjestämisessä noudatetaan yleisiä tartunnan ehkäisykeinoja. Pidetään huolta mm. seuraavista asioista:

  • Oppilaitokseen tullaan vain täysin terveenä. Jos tunnet itsesi vähänkään sairaaksi, jää matalalla kynnyksellä kotiin ja ilmoita siitä opettajallesi/esimiehellesi.
  • Mikäli sairastut kesken päivän, lähde välittömästi kotiin. Jos saat koronaan liittyviä oireita, ole yhteydessä omaan terveyskeskukseesi: https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/terveys-ja-hyvinvointi/terveysasemapalvelut/
  • Pidä riittävät etäisyydet ja muista turvavälit myös lounastauolla.
  • Huolehdi käsihygieniasta: pese kätesi saippualla tullessasi oppilaitokseen sekä esim. niistettyäsi tai yskittyäsi. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä.
  • Jos yskittää, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan. Ohjeet oikeasta tekniikasta löytyvät THL:n sivuilta.
  • Muista puhdistaa desinfiointiliinalla yhteiskäytössä olevan tietokoneen näppäimistö & hiiri ennen kuin itse aloitat työskentelyn.
  • Vietä oppilaitoksen tiloissa vain se aika, joka on opetuksen kannalta välttämätöntä.
  • Siivousta on lisätty, esimerkiksi pintoja desinfioidaan tehostetusti.

Tarkemmat ohjeet opiskeluun ja alakohtaiseen turvallisuuteen liittyen antaa vastuuopettaja ja alan opettaja.  Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaus tehdään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin vuoden loppuun asti. Työssäoppimispaikoissa toimitaan työpaikan ohjeistusten mukaisesti.

Sekä saapuvien että lähtevien opiskelijoiden opiskelijavaihdot ja koulutussopimukset ulkomaille on peruttu 31.12.2020 asti. Lisäksi henkilöstön ulkomaanvaihdot ja muut ulkomaanmatkat sekä Vamiaan tulevat ulkomaiset vierailut on peruttu 31.12.2020 asti. Lisäksi henkilöstön kotimaassa tehtäviä työmatkoja tulee välttää ja etäkokoukset ovat ensisijainen vaihtoehto.

Lisätietoja ja ohjeistusta koronavirukseen liittyen:

Vaasan kaupunki: https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/terveys-ja-hyvinvointi/tietoa-koronaviruksesta/

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19