Vamias merkonomstuderandena vann tävlingklassen Bästa Mässmonter i UF-finalen!

I Våga vara företagsam-finalen 2022 i Helsingfors premierades årets bästa UF-företag. Dessutom premierades Årets Miniföretag Fimovm från Vichtis. Mässan hölls på evenemangstorget i Mall of Tripla 28.4.2022 i Böle. 53 stycken UF-företag deltog i UF-finalen.

Vi är så glada att berättä att Vamias merkonomstuderandena Sofia Sarin, Eerika Saarela och Sofia Håkans vann tävlingsklassen Bästa Mässmonter med deras Keep it safe UF mässmonter i UF-finalen. Keep it Safe UF tillverkar stilrena muggskydd av återanvänt material. Produkten ger trygghet t.ex. på krogen. Ett stort grattis till Sofia, Eerika och Sofia!

Juryns motiveringar:
”Bästa mässmonter var visuellt mycket tilltalande. Den gav alla besökare en positiv känsla och den var kreativt planerad.”

Priset för Bästa Mässmonter delades ut av UF-alumnerna dvs. JA Alumni Finland ry, som är en självständig förening som upprätthålls av f.d. UF-företagare.

I Ung Företagsamhet rf:s program Ett år som företagare grundar ungdomar UF-företag som fungerar med riktiga pengar. De unga får övning i företagande och tränar arbetslivsfärdigheter inom ramen för sin skolgång eller studier. Våga vara företagsam -finalen är programmets finländska mästerskapstävling. Under finalen intervjuades och utvärderades UF-företagen av en jury som bestod av ungefär tjugo näringslivsproffs och delades priser ut i 11 kategorier.