Tre FM-medaljer i yrkesskicklighet i tre olika grenar till Vamia

Studerande vid Vamia har vunnit tre medaljer i tre olika grenar i finalerna i det finska mästerskapet i yrkesskicklighet för ungdomar Mästare2023, som avslutades i dag. Tävlingen Mästare2023 ordnades i år i Esbo Idrottspark 8–11.5.2023. Tävlingen är det största årliga evenemanget inom yrkesutbildningen i Finland, och i den tävlar yrkesstuderande om finskt mästerskap i sin bransch.

Från Vamia deltog totalt elva studerande i finalen i åtta olika grenar. De tävlade bland annat i husbyggnad, välfärdsteknologi, ekonomiförvaltning och skönhetsvård.

Det sammanlagda resultatet för Vamias studerandes del i FM-tävlingen i Mästare2023:

Guld Vili Niemikorpi i grenen Koneenasennus ja kunnossapito

Guld Mikael Kolehmainen i grenen Webbutveckling

Brons Axel Asplund och Casper Martin i grenen Företagsamhet

5:e plats Lauri Syri, Talonrakentaminen

5:e plats Pamela Berg, Hyvinvointiteknologia

6:e plats Michelle Norrman, Ekonomiförvaltning

7:e plats Simon Mattbäck, Ekonomiförvaltning

7:e plats Atte Jonninen, Lähihoitaja

7:e plats Jenina Leskinen, Kauneudenhoito

8:e plats Nelly Gauffin-Kauste Taloushallinto

I fjol vann Vamias studerande sju medaljer i sex olika grenar såsom ekonomiförvaltning, styckegodsautomation samt produktion av webbsidor. Också under tidigare år har Vamia haft framgångar i tävlingarna.

Ett stort grattis till alla studeranden!


I finalen i evenemanget Mästare2023 i Esbo tävlade 378 unga toppexperter inom 47 grenar om FM-medaljer i yrkesskicklighet i sin egen bransch. Genom tävlingsverksamheten stöds yrkesutbildningens kvalitet och attraktion. Huvudansvarig arrangör för evenemanget var Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Samarbetspartner i organiserandet av grenarna MästarePLUS var Ammattiopisto Live. Bakgrundsorganisation till evenemanget är Skills Finland ry.