Läroavtal för företagare

Yrkeskunskap där det behövs.

Genom ett läroavtal för företagare fördjupar du dina egna färdigheter och utvecklar ditt företag

För vem?

  • För en ny eller erfaren företagare som vill utveckla sina färdigheter

Vad kan du studera?

  • På Vamia kan man genom ett läroavtal avlägga en yrkesinriktad grundexamen, yrkesexamen och specialyrkesexamen eller delar av dem.
  • Det är också möjligt att göra ändringar i läroavtalet under avtalsperioden.
  • Se Utbildningsstyrelsens lista över yrkesexamina här

Är du studerande eller arbetsgivare? Bekanta dig med hur du kan dra nytta av läroavtalsutbildningen för att utveckla ditt eget eller personalens kunnande. Läs mer

Så här kommer du igång med läroavtalsutbildningen:

Psst! Kom ihåg att samarbetet med Vamia inte slutar här, du får också nödvändigt stöd och vägledning av utbildningsplaneraren under läroavtalsutbildningen. Det är också möjligt att modifiera läroavtalet under avtalsperioden.

Företagares erfarenheter av läroavtalsutbildning

Open testimonial popup for:Kristiina Peltola, Ekonomie magister, HHJ (Godkänd styrelsemedlem), Tilitoimisto Mukava

Jag avlade specialyrkesexamen i Ledarskap och företagsledning på Vamia genom läroavtalsutbildningen för företagareÄven om jag var bekant med dessa ämnen genom mina tidigare studier, gav utbildningen mig mycketDet absolut bästa med utbildningen var gruppen som jag studerade med. Gruppen bestod av personer i ledande positioner  olika företag av varierande storlek och i olika branscher. I gruppen förde vi många givande diskussioner som gav mig nya perspektiv till det praktiska arbetet samt idéer för hur jag kan utveckla min egen företagsverksamhet. Läroavtalsutbildningen är ett flexibelt och mycket praktiskt sätt att studera. Därför rekommenderar jag utbildningen till alla företagare. Det var lätt att anpassa studierna till den egna vardagen, och det bästa var att det man lär sig direkt kan ses i företagets utvecklingVid Vamia gick det mycket bra att skräddarsy studierna enligt individuella behov, även om jag mitt i allt gjorde ändringar i min studieplanJag vill också tacka Vamias lärare som jag ger högsta betyg, samt min mentor Satu som jag alltid kunde bolla mina idéer med.   

– Kristiina Peltola, Ekonomie magister, HHJ (Godkänd styrelsemedlem), Tilitoimisto Mukava

Open testimonial popup for:Osku Pienimäki, företagare, Pienimaki Company Oy

Fyra månader efter att jag hade grundat ett eget aktiebolag inledde jag studierna för att avlägga yrkesexamen inom företagsamhet genom ett läroavtal. I yrkesexamen ingick 10 dagar närundervisning med olika teman kring företagande. Hela examen var i praktiken avgiftsfri och krävde inte en alltför stor tidsmässig satsning. Trots det fick jag en bra överblick över allt som en företagare bör ta i beaktande. Det bästa med utbildningen var möjligheten att skapa nätverk och få nya kontakter samt de nya idéer och det stöd jag fick av andra företagare. Jag tycker att studierna i form av läroavtal är särskilt vettigt för en företagare: allt man lär sig kan man utnyttja direkt i det egna arbetet.  

– Osku Pienimäki, företagare, Pienimaki Company Oy

Open testimonial popup for:Miia Nordlund, Frisörmästare, makeupstylist-maskör, Parturi-Kampaamo Day to Day

Jag kan inte annat än hylla Vamias läroavtalsutbildning och personal för deras starka yrkeskompetens. Vamia är ett läroverk i tiden som ständigt utvecklas. Att avlägga studier genom ett läroavtal är nästan som vanliga studier, men den stora skillnaden är den ovärderliga hjälpen och handledningen som man får från läroavtalskansliet i knepiga situationer samt det nödvändiga ekonomiska stödet. I ett läroavtal ingår en personlig mentor som coachar dig med sådant som du vill utveckla och som man alltid kan vända sig tillLäroavtalsutbildningen är definitivt den vettigaste studieformen för en företagare eftersom alla satsningar syns direkt i utvecklingen av det egna företaget eller den egna firman. 

– Miia Nordlund, Frisörmästare, makeupstylist-maskör, Parturi-Kampaamo Day to Day

Intresserad?

Lämna ett ringbud, så kan vi tillsammans fundera på hur en läroavtalsutbildning kunde hjälpa dig eller din arbetsplats. Vi hjälper dig också att komma igång med dina studier.

Lämna ringbud

Lämna ringbud

Kontaktinformation till utbildningsplanerarna

Mia Malmsten
Utbildningsplanerare, restaurang- och rengöringsbranschen
040 485 8088
förnamn.efternamn@vamia.fi

Markus Pulkkinen
Lärare, teknik och transport
040 149 2373
förnamn.efternamn@vamia.fi

Siv Björklund
Utbildningsplanerare, social- och hälsosektorn
040 748 3476
förnamn.efternamn@vamia.fi

Ami Kuula
Utbildningsplanerare, företagsekonomi och handel
040 150 3982, 06 325 3472
förnamn.efternamn@vamia.fi

Hittade du inte din bransch i kontakterna?

Ingen fara! Vi kan antagligen hjälpa dig ändå. Kontakta oss via e-post laroavtal@vamia.fi eller via telefon 040 485 8088.