Läroavtal för anställd eller studerande

Yrkeskunskap där det behövs.

För anställda och studeranden erbjuder läroavtalet en möjlighet att studera genom att arbeta på en arbetsplats.

För vem?

  • för studeranden som vill lära sig genom praktiskt arbete på arbetsplatsen
  • för en anställd som vill utveckla sina färdigheter

Vad kan du studera?

  • På Vamia kan man genom ett läroavtal avlägga en yrkesinriktad grundexamen, yrkesexamen och specialyrkesexamen eller delar av dem.
  • Det är också möjligt att göra ändringar i läroavtalet under avtalsperioden.
  • Se Utbildningsstyrelsens lista över yrkesexamina här

Är du arbetsgivare eller företagare? Bekanta dig med hur du kan dra nytta av läroavtalsutbildningen för att utveckla din arbetsplats eller ditt företag. Läs mer

Så här kommer du igång med läroavtalsutbildningen:

Psst! Kom ihåg att samarbetet med Vamia inte slutar här, du får också nödvändigt stöd och vägledning av utbildningsplaneraren under läroavtalsutbildningen. Det är också möjligt att modifiera läroavtalet under avtalsperioden.

Studerandens erfarenheter av läroavtalsutbildning

Open testimonial popup for:Tiina Nieminen, lokalvårdare

Jag började fortbilda mig genom läroavtal på rekommendation från min arbetsgivare. Med en fartfylld vardag med tre barn uppskattar jag den flexibla modellen där lärandet främst ägde rum under arbetsdagen och en vardagskväll. Tack vare min lärare och handledare fick jag i och med utbildningen massor med praktisk kunskap, nya metoder och självförtroende i mitt arbete. Jag rekommenderar läroavtalsutbildning till alla som likt mig lär sig genom att göra och inte gillar att sitta still.

– Tiina Nieminen, lokalvårdare

Open testimonial popup for:Jessika Smeds

På Vamia har vi superproffsiga lärare som själva jobbat inom vården och på Hagalund får jag omsätta allt i praktiken med stöd av fina kollegor.

– Jessika Smeds

Open testimonial popup for:Timo-Antero Kahlos, RS-Kiinteistöhuolto Oy

Jag hade arbetat som kock en längre tid  jag blev arbetslös och bestämde mig för att studera till något helt annat. Jag hittade jobb hos min nuvarande arbetsgivare och vi kom genast överens om att jag skulle inleda studier för att avlägga yrkesexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen genom ett läroavtal 

Det här var en bra lösning för både mig och arbetsgivaren, eftersom jag kunde börja jobba direkt och samtidigt få den utbildning som behövdes. Att studera genom läroavtal var en positiv upplevelse för mig. Eftersom det var fråga om en yrkesutbildning behövde jag inte sätta tid på studier som hör till grundutbildningenJag studerade alltså endast sådant jag konkret behövde i mitt nya jobb. Jag rekommenderar därför läroavtal speciellt för dem som byter bransch och för personer som snabbt vill komma in i arbetslivet.

– Timo-Antero Kahlos, RS-Kiinteistöhuolto Oy

Intresserad?

Lämna ett ringbud, så kan vi tillsammans fundera på hur en läroavtalsutbildning kunde hjälpa dig eller din arbetsplats. Vi hjälper dig också att komma igång med dina studier.

Lämna ringbud

Lämna ringbud

Kontaktinformation till utbildningsplanerarna

Mia Malmsten
Utbildningsplanerare, restaurang- och rengöringsbranschen
040 485 8088
förnamn.efternamn@vamia.fi

Markus Pulkkinen
Lärare, teknik och transport
040 149 2373
förnamn.efternamn@vamia.fi

Siv Björklund
Utbildningsplanerare, social- och hälsosektorn
040 748 3476
förnamn.efternamn@vamia.fi

Ami Kuula
Utbildningsplanerare, företagsekonomi och handel
040 150 3982, 06 325 3472
förnamn.efternamn@vamia.fi

Hittade du inte din bransch i kontakterna?

Ingen fara! Vi kan antagligen hjälpa dig ändå. Kontakta oss via e-post laroavtal@vamia.fi eller via telefon 040 485 8088.