Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, tietoverkkoasentaja – päiväkoulutus

Alkaa:   2.8.2022 (180 osaamispistettä)

Haku päättyy:   8.8.2022

Haastattelut:   vko 23

Edellä mainitun ryhmänaloituksen lisäksi koulutuksen voit aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, mikäli sinulla on kokemusta alalta.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1.

 

Ammattikuvaus

Elektroniikka-asentajan koulutus antaa sinulle monipuolisen perusosaamisen elektroniikka-alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Elektroniikka-asentaja valmistaa, testaa, asentaa ja huoltaa erilaisia elektroniikkalaitteita, esimerkiksi mobiililaitteet, AV-laitteet, teollisuuden mittalaitteet. Elektroniikka-asentaja hallitsee myös elektroniikan teollisen tuotannon periaatteet ja menetelmät.

Työpaikat ovat monipuolisia, elektroniikan valmistukseen erikoistuneet yritykset, erilaiset tuotekehitysyritykset, mittalaitevalmistajat, apuvälinevalmistajat sekä kodinkonealan myynti- ja huoltoliikkeet. Työtehtäviä löytyy myös teollisuuden kunnossapidosta.

Työssä tarvitaan huolellisuutta ja tarkkuutta sekä asiakaspalvelutaitoja

Opintojen sisältö

Opinnoissasi perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen. Opiskelet alaa tekemällä harjoituksia oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä ja työskentelemällä ammattialan yrityksissä.

Opinnot sisältävät ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia.

Lisätietoja tutkinnosta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7861752/reformi/tiedot

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Elektroniikka-asentajaksi opiskelevien on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa tietotekniikan insinööriopintoja Vaasan ammattikorkeakoulussa. 30 op:n insinööriopinnot opiskelleet voivat jatkaa valmistuttuaan tietotekniikan insinööriopintoja VAMK:ssa ilman pääsykokeita.

 

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖ

Opettaja Kimmo Pekkarinen 040 749 5696, etunimi.sukunimi@vamia.fi

Opinto-ohjaaja Jaana Kankaanpää 040 5034874  etunimi.sukunimi@vamia.fi