Sök

Schaktningsmaskinförare

Utbildningen kan på svenska endast avläggas som läroavtal: ta kontakt

OBS! Utbildningen är inte med i gemensamma ansökan.

Yrkesbeskrivningen

Många schaktningsmaskinförare startar ett eget företag och utför som självständiga företagare entreprenadarbete för privatpersoner, företag och kommuner. Under utbildningen lär sig schaktningsmaskinförare att läsa och tolka arbetsplaner och ritningar inom byggande och schaktningsteknik. Under utbildningen lär du dig att köra och använda schaktmaskiner, såsom grävmaskiner och hjullastare. De som utexamineras från utbildningsprogrammet kan fungera som förare i krävande och mångsidiga produktions- och underhållsuppgifter inom branschen.

Innehållet av studierna

Utbildning för körkortsbehörigheten C i anslutning till examen ger föraren förutsättningar för mångsidigt arbete vid flyttning av maskiner och material och möjliggör framförande av trafiktraktor. Valbart ger utbildningen färdigheter att fungera som maskinförare även i underhållsarbete i trafikområden. Utbildningen ger dig grunder för att senare bli förare för specialmaskiner och söka dig till uppgifter inom markanläggningsbranschen. I de yrkesinriktade studierna ingår bl.a. arbeten i grundläggningsskedet, användning av schaktmaskiner, utförande av jordtransport, service av schaktmaskiner, användning av schaktmaskin, grundläggande yrkeskompetens inom transportbranschen.

Studietiden är ca. 2-3 år enligt den individuella planen. Du kan ansöka om erkännande av kunnande av tidigare studier, vilket avkortar studietiden. Mera information om uppbyggnaden av examen.

Utbildningens hälsokrav

Välj karaktär på feedback
Godkända filtyper: jpg, png, webp, pdf, Max filstorlek: 1 MB.

Ge kontaktuppgifter

Namn(Obligatoriskt)

Användarvillkor(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.