Oppisopimus yrittäjälle

Osaamista sinne, missä sitä tarvitaan.

Yrittäjän oppisopimuksella vahvistat omaa osaamistasi ja kehität liiketoimintaasi.

Kenelle?

  • Uudelle tai jo kokeneelle yrittäjälle, joka haluaa kehittää osaamistaan
  • Työnantajalle, joka haluaa kouluttaa nykyistä henkilöstöä

Mitä kaikkea oppisopimuksella voi opiskella?

  • Vamiassa oppisopimuksella voi opiskella kaikkia ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia.
  • Katso Opetushallituksen ammatillisten tutkintojen lista tästä.

Oletko opiskelija tai työnantaja? Lue miten voit hyödyntää oppisopimuskoulutusta osaamisesi kehittämiseen tai työyhteisösi kehittämiseen. Lue lisää

Näin aloitat opparin

Psst! Muistathan, ettei yhteistyö Vamian kanssa lopu tähän, vaan saat koulutussuunnittelijalta tarvittavaa tukea ja ohjausta myös oppisopimuskoulutuksen aikana. Oppisopimusta on mahdollista myös muokata ja muuttaa kesken sopimuksen.

Yrittäjien kokemuksia oppisopimuskoulutuksesta

Open testimonial popup for:Kristiina Peltola, KTM, HHJ, Tilitoimisto Mukava

Opiskelin Vamiassa yrittäjän oppisopimuksella Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Vaikka aiheet olivatkin minulle aikaisemmista opinnoista tuttuja, koulutus antoi minulle silti paljon. Paras asia oli ehdottomasti opiskeluryhmä, joka muodostui eri kokoisten ja eri alalla toimivien yritysten johtotehtävissä työskentelevistä henkilöistä. Kävimme ryhmän kanssa useita hedelmällisiä keskusteluja, joista sain paljon perspektiiviä käytännön työhöni sekä ajatuksia oman yritystoimintani kehittämiseen. Oppisopimuskoulutus on joustava ja hyvin käytännönläheinen opiskelutapa. Suosittelenkin koulutusta ihan kaikille yrittäjille. Opinnot on helppo sovittaa omaan arkeen ja parasta on, että kaikki tehty työ ja oppiminen näkyy suoraa oman yrityksen kehittymisenä. Vamialla opintojen räätälöiminen omien tarpeiden mukaisesti onnistui todella hyvin, vaikka vaihdoinkin hieman lennosta opintosuunnitelmaani. Kiitos myös Vamian täyden kympin opettajille sekä mentorilleni Sadulle, joiden kanssa pystyin aina pallottelemaan omia ajatuksiani.

– Kristiina Peltola, KTM, HHJ, Tilitoimisto Mukava

Open testimonial popup for:Osku Pienimäki, yrittäjä, Pienimaki Company Oy

Aloitin yrittäjän ammattitutkinnon opiskelun oppisopimuksella neljä kuukautta oman osakeyhtiön perustamisen jälkeen. Tutkinto sisälsi 10 lähiopetuspäivää, joissa kaikissa käsiteltiin erilaisia yrittäjyyteen liittyviä aiheita. Tutkinto oli käytännössä ilmainen eikä vaatinut suurta panostusta. Sain siitä kuitenkin hyvän läpileikkauksen kaikkeen, mitä yrittäjänä tulee ottaa huomioon. Parasta koulutuksessa oli verkostoituminen ja kontaktit sekä muilta yrittäjiltä saamani uudet ideat ja vertaistuki. Mielestäni opiskelu oppisopimuksella on yrittäjälle erityisen järkevää, sillä kaikkea koulussa oppimaa voi suoraan hyödyntää omassa työssä.

– Osku Pienimäki, yrittäjä, Pienimaki Company Oy

Open testimonial popup for:Miia Nordlund, kampaajamestari, meikkitaiteilija-maskeeraaja, Parturi-Kampaamo Day to Day

En voi kuin kehua Vamian rautaisella ammattitaidolla varustettua henkilökuntaa ja oppisopimuskoulutusta. Oppilaitoksena Vamia on ajassa kiinni ja kehittyy jatkuvasti. Oppisopimuskoulutuksella opiskelu on muuten samanlaista kuin muukin opiskelu, mutta erona on oppisopimustoimistolta saatava korvamaton apu ja ohjaus kinkkisissä tilanteissa sekä tarvittava rahallinen tuki. Oppisopimukseen kuuluu myös henkilökohtainen mentori, joka sparraa omien kehityskohtiesi kanssa ja jolta voi aina kysyä neuvoa. Oppisopimus on mielestäni yrittäjälle ehdottomasti kätevin opiskelumuoto, sillä kaikki tehty työ näkyy suoraan oman yrityksen ja toiminimen kehityksenä.

– Miia Nordlund, kampaajamestari, meikkitaiteilija-maskeeraaja, Parturi-Kampaamo Day to Day

Kiinnostuitko?

Jätä meille soittopyyntö, niin mietitään yhdessä, miten oppisopimuskoulutus voi auttaa sinua tai työyhteisöäsi.

Jätä soittopyyntö

Jätä soittopyyntö

Koulutussuunnittelijoiden yhteystiedot

Mia Malmsten
Koulutussuunnittelija, ravitsemus- ja puhdistusala
040 485 8088
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Markus Pulkkinen
Opettaja, tekniikka ja liikenne
040 149 2373
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Siv Björklund
Koulutussuunnittelija, sosiaali- ja terveysala
040 748 3476
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Ami Kuula
Koulutussuunnittelija, liiketalous ja kauppa
040 150 3982, 06 325 3472
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Etkö löytänyt omaa alaasi yhteystiedoista?

Ei hätää! Voimme todennäköisesti silti auttaa. Ota yhteyttä sähköpostitse oppisopimus@vamia.fi tai puhelimitse 040 485 8088.