Oppisopimus työntekijälle tai opiskelijalle

Osaamista sinne, missä sitä tarvitaan.

Työntekijälle ja opiskelijalle oppisopimus mahdollistaa opiskelun käytännön työtehtävissä työpaikalla.

Kenelle?

  • opiskelijalle, joka haluaa oppia käytännön töissä työpaikalla
  • työntekijälle, joka haluaa kehittää osaamistaan

Mitä kaikkea oppisopimuksella voi opiskella?

  • Vamiassa oppisopimuksella voi opiskella kaikkia ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia.
  • Katso Opetushallituksen ammatillisten tutkintojen lista tästä.

Oletko työnantaja tai yrittäjä? Lue miten voit hyödyntää oppisopimuskoulutusta työyhteisösi tai yrityksesi kehittämiseen. Lue lisää

Näin aloitat opparin

Psst! Muistathan, ettei yhteistyö Vamian kanssa lopu tähän, vaan saat koulutussuunnittelijalta tarvittavaa tukea ja ohjausta myös oppisopimuskoulutuksen aikana. Oppisopimusta on mahdollista myös muokata ja muuttaa kesken sopimuksen.

Opiskelijoiden kokemuksia oppisopimuskoulutuksesta

Open testimonial popup for:Tiina Nieminen, toimitilahuoltaja

Aloitin lisäkouluttautumisen oppisopimuksella työnantajani suosituksesta. Kolmen lapsen vauhdikkaan arjen keskellä arvostan joustavaa mallia, jossa oppiminen tapahtui pääasiassa työpäivän aikana ja yhtenä arki-iltana. Kiitos opettajani ja ohjaajani, sain koulutuksesta todella paljon käytännön tietoa, uusia menetelmiä sekä itsevarmuutta työhöni. Suosittelen oppisopimusopiskelua kaikille kaltaisilleni tekemällä oppiville ja paikallaan istumista vieroksuville.

– Tiina Nieminen, toimitilahuoltaja

Open testimonial popup for:Jessika Smeds

Suosittelen kaikkia oppisopimuskoulutusta harkitsevia ottamaan yhteyttä Vamiaan. Kun itse otin heihin ensimmäistä kertaa yhteyttä, tiesin hyvin vähän kyseisestä koulutusmuodosta. Saamani lämmin ja ammattimainen kohtelu oli huippua! Sain heiltä tarvitsemani tiedot varmistaakseni, että tämä todellakin oli oikea ratkaisu minulle.

Oppisopimuskoulutus, josta valmistun lähihoitajaksi, koostuu 25 % opinnoista (yksi opintopäivä viikossa sekä etäopinnot) ja 75 % töistä Hagalundin vanhainkodissa Uusikaarlepyyssä. Koen, että olen saanut kokea parhaat puolet sekä opiskelusta että työelämästä. Vamiassa on erittäin ammattitaitoisia opettajia, jonka lisäksi Hagalundissa opin mahtavilta kollegoiltani uutta joka päivä ja saan siirrettyä koulussa oppimani suoraan käytäntöön.

– Jessika Smeds

Open testimonial popup for:Timo-Antero Kahlos, RS-Kiinteistöhuolto Oy

Olin työskennellyt pitkään kokkina, kunnes jäin työttömäksi ja päätin opiskella täysin uuden alan. Löysin nykyisen työpaikkani, jonka kanssa sovimme heti, että aloitan kouluttautumisen alalle opiskelemalla oppisopimuksella Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon. Tämä oli sekä minulle että työnantajalle hyvä ratkaisu, sillä pystyin aloittamaan uudessa työssä heti, mutta myös samalla saamaan tarvittavan koulutuksen. Oppisopimuskoulutus oli minulle positiivinen kokemus. Koska suoritin ammattitutkinnon, minun ei tarvinnut käyttää aikaani perustutkintoon kuuluviin opintoihin. Opiskelin siis ne asiat mitä uudessa työssäni tarvitsin. Suosittelenkin oppisopimuskoulutusta erityisesti alanvaihtajille sekä henkilöille, jotka haluavat päästä nopeasti töihin.

– Timo-Antero Kahlos, RS-Kiinteistöhuolto Oy

Kiinnostuitko?

Jätä meille soittopyyntö, niin mietitään yhdessä, miten oppisopimuskoulutus voi auttaa sinua tai työyhteisöäsi.

Jätä soittopyyntö

Jätä soittopyyntö

Koulutussuunnittelijoiden yhteystiedot

Mia Malmsten
Koulutussuunnittelija, ravitsemus- ja puhdistusala
040 485 8088
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Markus Pulkkinen
Opettaja, tekniikka ja liikenne
040 149 2373
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Siv Björklund
Koulutussuunnittelija, sosiaali- ja terveysala
040 748 3476
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Ami Kuula
Koulutussuunnittelija, liiketalous ja kauppa
040 150 3982, 06 325 3472
etunimi.sukunimi@vamia.fi

Etkö löytänyt omaa alaasi yhteystiedoista?

Ei hätää! Voimme todennäköisesti silti auttaa. Ota yhteyttä sähköpostitse oppisopimus@vamia.fi tai puhelimitse 040 485 8088.