Search

Uusiutuvan energian asennustyöt osatutkinto (aurinkosähkö, ilmalämpöpumppu), työvoimakoulutus (nro 722088)

UUSIUTUVAN ENERGIAN ASENNUSTYÖT OSATUTKINTO (aurinkosähkö, ilmalämpöpumppu), työvoimakoulutus (nro 722088)

Kuvaus

Haku päättyy: 3.10.2024.

Tervetuloa opiskelemaan uutta osaamista innostavassa ja käytännönläheisessä uusiutuvan energian ja ilmalämpöpumppujen osatutkintokoulutuksessa. Tämä koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia uusimmat taidot ja saada käytännön kokemusta uusiutuvan energian ja ilmalämpöpumppujen asennustöistä. Tavoitteena on edistää ammatillista osaamistasi ja työllistymistäsi.

Koulutuksessa opetusmateriaali on suomeksi. Tarpeen mukaan sinulla on mahdollisuus suorittaa sähkötyöturvallisuus-, työturvallisuus-, tulityö- ja ensiapukorttikoulutukset.

Lisätiedot

Työvoimakoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on työnhaku voimassa TE-toimistoon, olet työttömyysuhan alainen, lomautettuna, osa-aikatyössä tai määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua.

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta.

LISÄTIEDOT
 
KENELLE
Koulutuksen kohderyhmänä ovat uusiutuvasta energiasta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, joilla on aikaisempi soveltuva sähköalan tai muu soveltuva tutkinto (ammatillinen, teknikon-, ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto).

TUTKINNON OSAT
· Uusiutuvan energian asennustyöt 10 osp
· pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen 15 osp

SISÄLTÖ
· Uusiutuvan energiantuotanto ja varastointitavat
· Aurinkopaanelien ja ilmalämpöpumppujen asennuksessa käytettävät työkalut ja työmenetelmät
· Aurinkopaneelien ja ilmalämpöpumppujen asentaminen säädösten, standardien, valmistajan ohjeiden ja asiakasympäristön vaatimusten mukaisesti
· Käyttöönottotarkastusmittaukset
 
HYÖDYT SINULLE
· Saat käytännönosaamista uusiutuvan energian järjestelmien toiminnasta ja asennuksesta
· Ymmärrät aurinkopaneelien ja ilmalämpöpumppujen toimintaperiaateen
· Opit asentamaan ja huoltamaan ilmalämpöpumppuja ja aurinkosähköjärjestelmiä
· Koulutus mahdollistaa E3 A kylmäalan henkilöpätevyyden hakemisen

TOTEUTUS
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka painottuu käytännönläheisiin harjoitustehtäviin sekä etätehtäviin. Koulutuksessa on pääsääntöisesti lähiopetusta neljänä päivänä viikossa klo 08:00-15:00 sekä yksi etäpäivä. Etäpäivinä sekä koulun lomaviikoilla koulutus toteutetaan etätehtävillä.

Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaisesti. Samalla kun opit ammattia, luot verkostoja alan työnantajiin. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voi tapahtua joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Oppisopimuksen aikana saat työstä palkkaa. Koulutussopimusjakso on mahdollista suorittaa myös ulkomailla.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

AIKATAULU
Haku päättyy: 3.10.2024
Haastattelut: 11.10.2024
Koulutusaika: 21.10.2024 – 21.2.2025

HAKEMINEN
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi.

Haastattelut pidetään 11.10.2024 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

LISÄTIETOJA
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto, VAMIA
040 170 9330, eveliina.rinta-piirto@vamia.fi

Tiimivastaava Matias Mäkelä, VAMIA
040 648 3132, matias.makela@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.