Talotekniikan ammattitutkinto

TALOTEKNIIKAN AMMATTITUTKINTO, PUTKIASENTAJA AT

Talotekniikan ammattitutkinto soveltuu sinulle, jolla on jo talotekniikan perustutkinto tai työkokemusta alalta. Talotekniikan ammattitutkinnossa (putkiasentaja (AT)) osoitat kykeneväsi hoitamaan LVI-järjestelmiin liittyvät putkisto- ja laitteistoasennukset rakennustyömaalla tai hoitamaan LVI-järjestelmien toimintaan liittyvät vianetsintä-, huolto- ja korjaustoimenpiteet ja pystyväsi itsenäisesti toteuttamaan putkiasennustyön siihen liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 12-18kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset.

 

Koulutus alkaa   

Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

              

Hakuaika                                                                

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja / opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 198 €

 

Koulutuksen kuvaus

Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osp. Putkiasennuksen osaamisalassa opiskelet tutkinnon osat Vesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen 50 osp ja Lämmitysjärjestelmien asentaminen 50 osp sekä valinnaisia tutkinnon osia, kuten Verkoston tasapainotus ja vesimäärien mittaus 25 osp, LV-järjestelmien korjaaminen ja huoltaminen, 25 osp ja Huoltopalvelujen tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta 25 osp.

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 25 osaamispisteen laajuisesti. Voit tulla halutessasi suorittamaan myös osatutkinnon, jolloin valitset itse haluamasi/tarvitsemasi tutkinnon osat.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin tästä

 

Koulutuksen toteutus

Putkiasentajan ammattitutkinto toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla alan työtehtävissä toimien oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen aikana voit päivittää alalla tarvittavia korttikoulutuksia Vamian Sampo-kampuksella.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen, 040 128 1935, etunimi.sukunimi@vamia.fi

Opettaja Petri Latvala, 040 183 7068, etunimi.sukunimi@vamia.fi

Oppisopimusasioissa Nina Hautio, 040 480 1560, etunimi.sukunimi@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.