Osatutkinto Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta

OSATUTKINTO SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALAN PERUSTUTKINNOSTA

KUVAUS

Tule nyt opiskelemaan uutta osaamista sähköalalta. Voit täydentää ja päivittää aikaisempaa osaamistasi suorittamalla osatutkintona yksittäisiä sähkö- ja automaatioalan tutkinnon osia. Ota rohkeasti yhteyttä sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaajaan, niin voimme yhdessä arvioida sinulle sopivat vaihtoehdot.

Opetuksessa lähdemme perusteista liikkeelle huomioiden lähtötasosi, sinulla ei tarvitse olla matemaattista taustaa. Tärkeintä on, että sinulla on halu oppia uutta. Vamian käytännönläheisestä sähkö- ja automaatioalan koulutuksesta saat laajan osaamisen erilaisiin sähkö- ja automaatioalan työtehtäviin.

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta.

Koulutus sopii sinulle, jos haluat täydentää nykyistä osaamistasi tai päivittää vanhentuneen/ keskeneräisen sähköalan tai toisen asteen perustutkinnon. Koulutus sopii myös insinööri tai diplomi-insinööri tutkinnon suorittaneille, jos haluat saada lisää käytännön asennusosaamista.

AIKATAULU

 TUTKINNON OSAT JA ALOITUSAJANKOHDAT
· Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp (22.1.2024 – 14.6.2024)
· Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp (15.1.2024 – 14.6.2024)
· Kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp (15.1.2024 – 14.6.2024)
· Uusiutuvan energian asennustyöt 10 osp ja pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen 15 osp (15.1.2024 – 14.6.2024)

Lisätietoja tutkinnon osista https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854766/reformi/rakenne

Koulutukseen voidaan sisällyttää työpaikalla tapahtuvaa oppimista koulutussopimuksella. Samalla kun opit ammattia, luot verkostoja alan työnantajiin. Koulutussopimusjakson on mahdollista suorittaa myös ulkomailla.

HAKEMINEN

Koulutukseen on myös jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan. 

KOULUTUKSEN TOTEUTUS 

Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen sekä etätehtäviin. Opinnoissa lähiopetusta on neljänä-viitenä päivänä viikossa klo 08:00-15:00 sekä tarpeen mukaan yksi etäpäivä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaan.  

Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Samalla kun opit ammattia, luot verkostoja alan työnantajiin. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voi tapahtua joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Oppisopimuksen aikana saat työstä palkkaa. Koulutussopimusjakso on mahdollista suorittaa myös ulkomailla. 

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä. 

OPISKELIJAKSI OTTAMISEN EDELLYTYKSET 

Perustutkinnot: Valintaperusteet 

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso B 1.1. 

 
LISÄTIETOJA 
Opettaja Matias Mäkelä 

040 648 3132, matias.makela@vamia.fi 

Sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto 

040 170 9330, eveliina.rinta-piirto@vamia.fi 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.