Search

Matkailualan perustutkinto, matkailun asiakaspalvelija, päiväkoulutus

Matkailun asiakaspalvelijana työskentelet hotelleissa tai muissa majoitusliikkeissä, matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, myynti- ja neuvontapisteissä, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä tai ohjelmapalveluyrityksissä.

Sovit hyvin matkailualalle, jos olet kielitaitoinen, sosiaalinen, positiivisesti ajatteleva, ennakkoluuloton, myynti- ja asiakaspalveluhenkinen sekä omaat hyvän tilannetajun. Opintojen kautta sinusta kehittyy matkailualan ammattilainen, joka osaa toimia työssään huomioiden ihmisten erilaiset tarpeet, paikallisen kulttuurin sekä uusimmat matkailutrendit.

Matkailualan perustutkinnon suoritettuasi voit siirtyä työelämään. Saat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Hakumenettely, koulutuksen aloitus ja kesto

Koulun kesäloman takia olemme yhdeydessä hakijoihin seuraavan kerran elokuun alussa. 

Koulutus alkaa                         Haku päättyy                            Haastattelut/Kielikoe (vieraskieliset hakijat)

1.8.2024                                     31.8.2024                                     Mahdollinen kielikoe ennen haastattelua. Kesän aikana hakeneet haastatellaan elokuun alussa. 

 

Opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Edellä mainitun aloituspäivän lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon (yhden tai useampia tutkinnon osia Matkailualan perustutkinnosta) tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

Koulutuksen kesto on noin kolme vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisten tutkinnon osien opinnoista. Ammatillisina opintoina opiskelet matkailualan asiakaspalvelua (pakollinen tutkinnon osa) sekä valinnaisia tutkinnon osia, jotka voivat liittyä mm. matkailu- ja ohjelmapalvelujen toteuttamiseen, hotellin ja ravintolan asiakaspalveluun tai tapahtumamatkailuun.

Matkailuala on globaali ja saat mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin projekteihin sekä vaihto-ohjelmiin, mikä avaa ovet kansainvälisille uramahdollisuuksille.

Koulutuksen toteutus. Koulutuksessa painotetaan käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Koulutukseen sisältyy paljon myös työelämässä oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Jatkuvan haun valintaperusteet. Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Sari Tuovila, puh. 040 764 7562, sari.tuovila@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.