Search

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, monimuotototeutus 11.3.2024 alkaen

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, antaa sinulle valmiudet liike-elämän monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin. Tämä koulutus sopii sinulle, joka toivot tulevaisuudessa työskenteleväsi esimerkiksi laskutuksen, palkanlaskennan tai kirjanpidon tehtävissä. Voit suuntautua myös myynnin, asiakaspalvelun tai vaikka some-markkinoinnin työtehtäviin. Opiskelussa painottuu käytännön tekeminen. Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja ja sopii siten hyvin myös ammatinvaihtajille.

 

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kestoon vaikuttavat aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut opinnot.

Tutkinnon kolme pakollista osioita johdattavat sinut liiketalousalan tehtäviin. Niiden lisäksi voit valita urasuunnitelmasi mukaisia valinnaisia osioita, kuten esim. palkanlaskenta, laskutus, kirjanpito ja tilinpäätöskirjaukset. Tällöin suuntaudut taloushallinnon työtehtäviin. Mikäli toiveenasi on asiakaspalvelu, myynti ja markkinointi voit valita esim. myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun ja tapahtumatuotannon valinnaiset osiot. Voit opiskella myös yritystoimintaa sekä yritystoiminnan suunnittelua.

 

Opintojen kesto on 1,5 – 2 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Työelämäpainotteinen monimuotokoulutus on tarkoitettu hakijoille, joilla on jo aikaisempi toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustustutkinto). Toteutustapa sopii hyvin myös ammatinvaihtajille tai henkilöille, jotka ovat täydentämässä aikaisempaa osaamistaan.

Opintoihin sisältyy lähiopiskelua 1-3 päivää viikossa pääsääntöisesti klo 9-15. Lähiopiskelupäivät on teemoitettu ja kukin päivä koostuu yhdestä aihekokonaisuudesta. Lähipäivien tehtävät ja materiaalit jaetaan Teams-oppimisalustan kautta ja voit suorittaa tehtäviä oman suunnitelmasi mukaan. Merkonomitutkinnon koulutuksessa painotamme käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Työelämässä tapahtuvaa opiskelua on yhteensä noin 6-12 kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

 

Seuraavien ryhmien aloitusajankohdat ovat 11.3.2024 ja 9.9.2024

 

Edellä mainittujen ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja. Nämä aloitusajankohdat sopivat ammatinvaihtajille ja henkilöille, jotka haluavat täydentää osaamistaan.

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja tai opettaja ottavat sinuun yhteyttä tämän jälkeen.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Valintaperusteet ja jatkuva haku https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet-1.pdf

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Sirpa Timmerbacka puh. 0400 39 9236, sirpa.timmerbacka@vamia.fi

Oppisopimuspalvelut Niina Topp, puhelin 040 523 3023, niina.topp@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.