Search

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (Koneistaja / Levyseppähitsaaja), työvoimakoulutus (nro 716719)

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (Koneistaja / Levyseppähitsaaja), työvoimakoulutus (nro 716719)

Koulutus alkaa     15.01.2024

Haku päättyy       05.01.2024

Kesto                    180 osp

Opiskelupaikkoja 10

 

Kuvaus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (Koneistaja/Levyseppähitsaaja)

TAVOITE
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (koneistaja tai levyseppähitsaaja) tai osatutkinto ja sitä kautta edistää hakijoiden työllistymistä alalle.

KOHDERYHMÄ
Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, joilla on koulutustarve sekä kiinnostus kone- ja tuotantotekniikan alaan.


Lisätiedot

OPISKELUSTA
Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) painottuen käytännön läheiseen lähiopetukseen. Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä. Opiskeluun sisältyy myös etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan määräytyy koulutuksen kesto (keskimäärin n. 1½v).

TUTKINTO
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.

Koneistaja
Koneistajan opinnot sisältävät kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon yhteisiä ammatillisia tutkinnon osia (asennus- ja automaatiotyöt, valmistustyötehtävissä toimiminen ja koneistus) sekä valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia ja yhteisiä tutkinnon osia.

Levyseppähitsaaja
Levyseppähitsaajan opinnot sisältävät kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon yhteisiä ammatillisia tutkinnon osia (asennus- ja automaatiotyöt, valmistustyöt ja hitsaus- ja levytyöt) sekä valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia ja yhteisiä tutkinnon osia.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa
https://eperusteet.opintopolku.fi

HAKEMINEN
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi

Haastattelut pidetään 11.1.2024 Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

LISÄTIETOJA
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖ
Opinto-ohjaaja Kati Ahonen, VAMIA 040 128 1935 kati.ahonen@vamia.fi

 

 

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.