Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, iltakoulutus. parturi / kampaaja

Kampaajilla tai partureilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaaja- tai parturityötekniikoilla, sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Parturit osaavat tehdä myös partakäsittelyjä ja hiusten koneleikkauksia.

Hiusalan ammattilaisena suunnittelet, markkinoit ja tuotat erilaisia hiusalan palveluja joko itsenäisenä ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa tai monialaisissa yhteisyrityksissä. Voit työskennellä joko parturina tai kampaajana. Voit työllistyä myös myynti- ja konsultointitehtäviin

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 – 36 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot. Voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

  

Hakuaika

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti joustavasti. Hakijat kutsutaan haastatteluun, joka voidaan tehdä myös puhelimitse tai teamsin välityksellä.

 

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Tutkinnon kaikille pakollisia tutkinnon osia ovat kampaajapalvelut ja parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Näiden lisäksi suoritat myös valinnaisia tutkinnon osia. Opiskelemme muun muassa hiusten leikkaamista, kampauksia, värjäämistä, rakennekäsittelyä ja yrittäjyyttä.

Monimuotokoulutukseen kuuluu paljon itsenäistä opiskelua. Jo ennen opintojen alkua kannattaa pohtia, kuinka voi lähiopetuksen lisäksi harjoitella kädentaitoja. Työssäoppimispaikka on hyvä etsiä heti koulutuksen alussa.

Itse koulutus on maksuton, mutta materiaalikustannukset ovat n. 600 €.

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Ammatillisia opintoja on 2 iltaa/viikko ja n. 1 lauantai/kk. Yhteiset tutkinnon osat sijoittuvat torstai-iltaan. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.  

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammatillinen-perustutkinto/

Kiinnostus alaan ja asiakaspalveluhenkisyys. Hakijalla tulee olla hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Ihoallergiset oireet, ärsytysihottumat sekä hengitystiesairaudet ovat merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Eduksi katsotaan suoritettu toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto). Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156, riitta.eskola@vamia.fi ja

Oppisopimuksen koulutussuunnittelija Niina Topp, puh. 040 523 3023, niina.topp@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.