Search

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, iltakoulutus, kosmetologi / kosmetiikkaneuvoja

Kosmetologin työssä pääset suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Hoidat ihmistä päästä varpaisiin ja näin ennaltaehkäiset erilaisia sairauksia ja kosmeettisia haittoja. Työ vaatii siisteyttä, luotettavuutta ja kykyä tulla toimeen kaikenlaisten ja -ikäisten ihmisten kanssa. Ihoallergiset oireet ja ärsytysihottumat ovat kuitenkin merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Kosmetiikkaneuvojan työssä ohjaat asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa, sekä osaat myydä ja markkinoida tuotteita ja palveluita. Kosmetiikkaneuvojana olet ihonhoidon ja kosmetiikkatuotteiden asiantuntija. Työsi vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä ja esiintymistaitoa

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 – 36 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                          Haku päättyy                             Haastattelut / Soveltuvuuskokeet

10.1.2024                                    12.1.2024                                   sovitaan henkilökohtaisesti

Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen aikana suoritetaan hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto näyttöinä. Koulutus tähtää tutkinnon suorittamisessa tarvittavien taitojen oppimiseen. Opiskelemme muun muassa kasvohoitopalveluita, käsi- ja jalkahoitopalveluita, myyntityötä, asiakaspalvelua ja yrittäjyyttä.

Kosmetologi on ennen kaikkea asiakaspalveluosaaja. Hän on sosiaalinen, luotettava, ammattitaitoinen ja tehokas. Hän suunnittelee työpäivänsä ja –tehtävänsä ammattimaisesti ja itsenäisesti.

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Ammatillisia opintoja on 2 iltaa/viikko ja n. 1 lauantai/kk. Yhteiset tutkinnon osat sijoittuvat torstai-iltaan. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.   

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammatillinen-perustutkinto/

 

Kiinnostus alaan ja asiakaspalveluhenkisyys. Hakijalla tulee olla hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Ihoallergiset oireet ja ärsytysihottumat ovat merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Eduksi katsotaan suoritettu toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto). Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156, riitta.eskola@vamia.fi

Oppisopimuksen koulutussuunnittelija Niina Topp, puh. 040 523 3023, niina.topp@vamia.fi

Valitse palautteen luonne
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, webp, pdf, Max. tiedoston koko: 1 MB.

Anna yhteystiedot

Nimi(Pakollinen)

Käyttöehdot ja tietosuojaseloste(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.