Kolme opiskelijaa Vamialta edustaa Suomea syksyn EuroSkills-kilpailuissa

Vamialta valmistuneet opiskelijat Minna Ala-Penttilä ja Hampus Enlund sekä toisen vuoden opiskelija Axel Asplund edustavat Suomea kansainvälisessä EuroSkills ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailussa Puolan Gdanskissa 5.-9.9.2023.

Minna Ala-Penttilä osallistui Suomen EuroSkills-karsintaan viime kesänä luokassa hiusmuotoilu. Hän voitti pistein 87.6. Minna aloitti opintonsa Vamialla vuonna 2016 ja niitti menestystä valtakunnallisissa Taitaja-kisoissa jo opintojensa aikana; vuonna 2018 hän voitti hopeaa ja vuonna 2019 kultaa.

  • Valmentautumistahan tää on ollut ihan mun valmistumisesta asti. Kaikki opinnot on pohjaa EuroSkillseille. Pääsin karsinnoissa Suomen edustajaksi kirkkaasti useamman pisteen erolla seuraavaan karsinnassa olleeseen. Sen jälkeen ollaan tiukalla aikataululla jatkettu valmennusta, kertoo Minna
Minna Ala-Penttilä

Hampus Enlund osallistui Suomen EuroSkills-karsintoihin syyskuussa yrittäjyyslajissa Entrepreneurship/ Business Development, ja kilpailee nyt samassa lajissa Euroopan tasolla. Hampukselle on kertynyt jo runsaasti kilpailukokemusta; hän voitti kultaa Taitaja-finaalissa vuonna 2021 lajissa Yrittäjyys ja vuonna 2022 lajissa Taloushallinto.

  • On todella mielenkiintoista päästä kotimaan kilpailujen jälkeen kisaamaan Euroopan tasolla, ja tavata alan asiantuntijoita eri maista. Tämä on hyvä tilaisuus verkostoitua kansainvälisesti sekä markkinoida omaa osaamistaan, toteaa Hampus.
Hampus Enlund

Axel Asplund on vasta 17-vuotias ja opiskelee toista vuotta Vamialla. Hän kilpailee Hampuksen kanssa yhdessä luokan Entrepreneurship/ Business Development parilajissa. Nuoresta iästä huolimatta Axel on suoriutunut erinomaisesti kilpailutilanteissa. Hän osallistui 2023 vuoden Taitaja-finaaliin luokassa yrittäjyys ja sai pronssimitalin. Axel valittiin EuroSkills kilpailuun mukaan myöhäisessä vaiheessa, koska Hampuksen aiempi kilpailupari ei pystynyt osallistumaan kilpailuun.

Axel Asplund

Kilpailijat valmistautuvat finaaliin vielä kesän ajan. Kuukausittaisittain on oman harjoittelun lisäksi treenit valmennustiimin asiantuntijoiden ja entisten kilpailijoiden kanssa. Valmennusmatkasta löytyy tarinoita Vamian verkkosivuilta:

Kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto EuroSkills

Yrittajyys ja liiketoiminnan kehitys EuroSkills

SkillsFinland maajoukkue

EuroSkills on joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailu, jossa ammattiin opiskelevat ja jo valmistuneet nuoret mittelevät oman alansa paremmuudesta noin 50 lajissa. Kilpailussa korostuvat tiimilajit ja uudet ammatit. Suomen osallistumisen tavoite EuroSkills-kilpailuissa on suomalaisen huippuosaamisen kehittäminen ja ammatillisen koulutuksen eurooppalaisen yhteistyön vahvistaminen.