SFS 6002 SÄTKY -koulutus (suurjännitelaitteistojen sähköturvallisuus), Oy EduVamia Ab - Vamia

SFS 6002 SÄTKY -koulutus (suurjännitelaitteistojen sähköturvallisuus), Oy EduVamia Ab

Koulutusaika

14.4.2021

Ilmoittautuminen 

päättyy 8.4.2021

Peruutusehto

Jos et pääse koulutukseen, johon olet ilmoittautunut, peruutathan osallistumisesi viimeistään ilmoittautumisen päättymispäivänä. Muussa tapauksessa laskutamme koulutuksen hinnan.

Paikka

Vamia (Sampo-kampus), Sepänkyläntie 16, Vaasa

Koulutuksen kesto

8:00 – 16:00

Koulutuksen kuvaus

 

SFS 6002 -standardin vaatima sähkötyöturvallisuuskoulutus on suunnattu sähköverkko-, teollisuus- ja voimalaitospuolen henkilöstölle. Käytännönläheisessä koulutuksessa on otettu huomioon energia-alalle ominaiset työtilanteet.

Sähkötyöturvallisuusstandardissa SFS 6002 on esitetty perusperiaatteet sähkötöiden turvalliseen tekemiseen. Nämä ovat periaatteita, jotka kaikkien sähköalan ammattilaisten, kuten työnjohto-, käyttö- ja asiantuntijatehtävissä toimivien henkilöiden, tulee tietää.

SFS 6002 Sätky-koulutus täyttää työnantajalle kuuluvan työturvallisuuslain (738/2002) 14 §:n mukaisen koulutusvelvoitteen. Koulutus sisältää kirjallisen testin, jonka hyväksytystä suorittamisesta annetaan sähkötyöturvallisuuskortti (Sätky-kortti). Kortti on voimassa viisi vuotta.

Koulutustilaisuudessa esitettävä materiaali on koottu osallistujille jaettavaan Suurjännitelaitteistojen sähkötyöturvallisuus -käsikirjaan. Käsikirjassa käsitellään mm. sähkön vaaroja, yleistä sähkötyöturvallisuutta sekä käyttötyöhön liittyvää suunnittelua ja toteutusta.

 

Sisältö

8.00      Ilmoittautuminen, aamukahvi

8.15      Avaus Miksi SÄTKY – taustat ja tavoitteet

8.30      Yleinen sähkötyöturvallisuus

9.00      Käyttö- ja sähkötöissä toimijat Termit ja tehtävät

9.15      Työn sähköturvallisuuden suunnittelu Vaaran arviointi, työkalut, työskentelykäytännöt

10.00    Kytkentöjen ennakkosuunnittelu ja suunnittelu Kytkentätarve, hyväksyminen, jakelu, päätyömaadoittamisen suunnittelu

11.15    Lounas

12.00    Kytkennät Kytkennän johto, paikalliskytkennät, jännitteen kytkemisen estäminen, jännitteettömyyden toteaminen, päätyömaadoittamisen toteuttaminen

13.30    Työt kohteessa Lisätyömaadoitukset, työlupa, sähköturvallisuuden valvonta, ympäristöolosuhteiden huomioiminen, työkonemaadoitukset, työnaikaiset muutostarpeet, varmistukset ennen käyttöönottolupaa, käyttöönottoluvan antaminen

14.15    Kahvit

14.30    Palautuskytkennät

15.00    Koe sähkölaitteistojen käyttö- ja turvallisuusasioiden tuntemisesta ja kokeen tulosten läpikäynti

 

Hinta

290 € + alv 24% / osallistuja

 

Lisätietoja

Kouluttaja Matti Kunnari, puh. 0400 862 773, matti.kunnari(a)vamia.fi

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi!

Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus, mikäli hakijoita ei ole riittävästi.

Seuraamme koronatilannetta tarkasti ja tarvittaessa tilanteen sitä vaatiessa, muutamme lähikoulutukset verkko- ja lähikoulutuksen yhdistelmäkoulutukseksi tai etäopetuksena pidettäväksi webinaariksi. Näistä molemmista saa samanlaiset pätevyydet kuin lähikoulutuksesta. 

Koulutukseen osallistujien on tärkeää huomioida, että lähikoulutukseen ei saa osallistua, jos on vähänkään flunssainen tai sairas tai jos on palannut vähemmän kuin 14 vuorokautta sitten ulkomailta maasta, jota koskee matkustusrajoitus. Riskiryhmiin kuuluville suosittelemme etäkoulutukseen osallistumista.

Tarjoukset ryhmille Järjestämme myös yrityskohtaisia koulutuksia sopimuksen mukaan. Pyydä tarjous kouluttaja Matti Kunnari, puh. 0400 862 773, matti.kunnari(a)vamia.fi

Peruutusehto Jos et pääse koulutukseen, johon olet ilmoittautunut, peruutathan osallistumisesi viimeistään hakuajan päättymispäivänä. Muussa tapauksessa laskutamme koulutuksen hinnan.

Fontin koko
Kontrasti