Tuotantotekniikan ammattitutkinto, iltakoulutus - Vamia

Tuotantotekniikan ammattitutkinto, iltakoulutus

TUOTANTOTEKNIIKAN AMMATTITUTKINTO, ILTAKOULUTUS

Tuotantotekniikan ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laajan osaamisen alalta. Iltakoulutuksena järjestämme levy-ja hitsaustekniikan osaamisalaan suuntautuvia opintoja. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on hyvä kokonaisnäkemys levy- ja hitsaustekniikan valmistusprosesseista. Osaat käyttää työssä vaadittavia koneita, laitteita ja materiaaleja sekä automaation ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Tutkinnon suoritettuasi osaat mm. valmistaa vaatimusten mukaisia teräsrakenteita, osakokonaisuuksia tai niiden osia, ja sinulla on työssä vaadittavat hitsauspätevyydet suoritettuina. Sinulla on myös mahdollisuus saada IW-todistus (kansainvälinen hitsaajatutkinto).

Tuotantotekniikan ammattitutkinto soveltuu sinulle, jolla on jo aikaisempaa kone- ja tuotantotekniikan koulutusta ja/tai alan työkokemusta esimerkiksi konepajateollisuuden tai sen alihankinta yritysten palveluksessa

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 18kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

 

Koulutuksen kuvaus

Tutkinnon laajuus on 150osp. Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista, osaamista syventävistä, ammatillisista tutkinnon osista. Valinnaiset tutkinnon osat voit valita kiinnostuksesi/tarpeesi mukaisesti. Voit valita esimerkiksi tutkinnon osat robotiikan hyödyntäminen tuotannossa, teräsrakenteiden valmistustyöt, levy- ja putkihitsaus. Voit tulla halutessasi suorittamaan myös osatutkinnon, jolloin valitset itse haluamasi/tarvitsemasi tutkinnon osat.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

 

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen kahtena iltana viikossa. Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo. 17-20.30. Opiskeluun sisältyy myös etäopetusta ja itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen voidaan sisällyttää myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Valintaperusteet

https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet.pdf

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 198 euroa. Oppisopimuksella toteutettaessa koulutus on maksuton.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen 040 128 1935, kati.ahonen@vamia.fi

Lehtori Marko Haikonen(hitsaus) 040 5526821, marko.haikonen@vamia.fi

Lehtori Janne Mäkinen 040 132 5802, janne.makinen@vamia.fi

oppisopimus@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti