Talotekniikan ammattitutkinto, putkiasentaja - Vamia

Talotekniikan ammattitutkinto, putkiasentaja

TALOTEKNIIKAN AMMATTITUTKINTO, PUTKIASENTAJA (AT)

Talotekniikan ammattitutkinto soveltuu sinulle, jolla on jo talotekniikan perustutkinto tai työkokemusta alalta. Talotekniikan ammattitutkinnossa (putkiasentaja (AT)) osoitat kykeneväsi hoitamaan LVI-järjestelmiin liittyvät putkisto- ja laitteistoasennukset rakennustyömaalla tai hoitamaan LVI-järjestelmien toimintaan liittyvät vianetsintä-, huolto- ja korjaustoimenpiteet ja pystyväsi itsenäisesti toteuttamaan putkiasennustyön siihen liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 12-18kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osp. Putkiasennuksen osaamisalassa opiskelet tutkinnon osat Vesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen 50 osp ja Lämmitysjärjestelmien asentaminen 50 osp sekä valinnaisia tutkinnon osia, kuten Verkoston tasapainotus ja vesimäärien mittaus 25 osp, LV-järjestelmien korjaaminen ja huoltaminen, 25 osp ja Huoltopalvelujen tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta 25 osp.

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 25 osaamispisteen laajuisesti. Voit tulla halutessasi suorittamaan myös osatutkinnon, jolloin valitset itse haluamasi/tarvitsemasi tutkinnon osat.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

Koulutuksen toteutus

Putkiasentajan ammattitutkinto toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla alan työtehtävissä toimien oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen aikana voit päivittää alalla tarvittavia korttikoulutuksia Vamian Sampo-kampuksella.

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Jura Räsänen, 0400 968 004, jura.rasanen@vamia.fi

Opettaja Petri Latvala, 040 183 7068, petri.latvala@vamia.fi

Oppisopimusasioissa Peter Beijar, 040 523 3023, peter.beijar@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti