Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, (päivä tai ilta) JATKUVA HAKU

Tämä hakulomake on tarkoitettu ensisijaiseti heille, joilla on jo suorituksia lähihoitajaopinnoista ja haluavat suorittaa opinnot loppuun tai valita jonkun toisen osaamisalan.

Voit myös täyttää tämän hakemuksen, jos olet epävarma, mitä hakulomaketta sinun tulisi käyttää. Otamme sinuun sen jälkeen yhteyttä.

 

Kohderyhmä

Alalla vaaditaan hyvää terveyttä ja soveltuvuutta. Koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitajan, terveydentilavaatimukset hakeutumisvaiheessa. Opintojen aikana opiskelijoilta pyydetään voimassa oleva rikosrekisteriote, koska osassa työssä oppimisympäristöjä rikosrekisteriote vaaditaan.

 

Koulutuksen kuvaus

Koulutus koostuu kahdesta kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalasta, valinnaisesta tutkinnon osasta sekä yhteisistä tutkinnon osista. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla.

 

Osaamisala valitaan pakollisten tutkinnon osien jälkeen. Osaamisalojen toteutukseen vaikuttaa ryhmäkoko. Valinnainen tutkinnon osa valitaan siten, että se täydentää osaamisalaa.  

Voit hakea tällä lomakkeella myös suoraan osaamisaloihin, jos olet suorittanut lähihoitajan pakolliset tutkinnon osat tai olet jo valmis lähihoitaja. Kirjoita lisätietokohtaan, mistä osaamisalasta olet kiinnostunut.

 

Lähihoitaja on aidosti lähellä ihmistä. Lähihoitajalta vaaditaan hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, ihmisen kunnioittamista sekä tasa-arvoista asiakkaan kohtaamista. Myös luotettavuus, empaattisuus ja rehellisyys ovat vaadittavia ominaisuuksia.

Työssään lähihoitaja kohtaa lapsia, aikuisia ja vanhuksia mitä erilaisimmissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä. Hoito- ja huolenpitotaitojen lisäksi lähihoitajalta edellytetään kuntouttavaa työotetta, kykyä ohjata asiakasta sosiaali- ja terveyspalveluissa, tiimityötä ja asiakaslähtöistä toimintaa.

Lähihoitaja tekee työtään pääsääntöisesti julkisella sektorilla, mutta työpaikka voi löytyä myös yksityisen ammatinharjoittajan palveluksesta tai kolmannelta sektorilta tai jopa omasta yrityksestä. Lähihoitajan työyhteisöjä ovat mm. päivähoito, koulut, kotihoito, terveydenhuoltopalvelut, vanhustenhuolto, mielenterveys- ja päihdetyö sekä vammaistyö.

Toisen auttaminen ja hoitaminen edellyttävät työntekijältä hyvää fyysistä ja psyykkistä terveyttä sekä oman elämän hallintaa.

Koulutus soveltuu myös oppisopimuskoulutuksena suoritettavaksi, ota yhteyttä http://vamia.fi/oppisopimus/.

 

Koulutuksen tavoite

Suorittaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

 

Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

 

Paikka

Vamia, Ruutikellarintie 2, 65100 VAASA

 

Hinta

Koulutus on maksuton

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156. Sähköposti: etunimi.sukunimi@vamia.fi.

Opinto-ohjaaja ottaa kaikkiin hakijoihin yhteyttä. Jos sinulla on ongelmia hakulomakkeen lähetyksessä, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan. Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi!

Fontin koko
Kontrasti