Osaajaksi sähkö- ja automaatioalalle?
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon suorittamisen jälkeen osaat tehdä turvallisesti kiinteistöjen ja teollisuuden asennus-, korjaus- ja käyttöönottotöitä. Lisäksi osaat lukea sähkö- ja automaatioalan suunnitteludokumentteja ja tehdä asennuksia sähköturvallisuusvaatimusten mukaisesti.
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sopii sinulle, joka olet kiinnostunut alasta ja alan tarjoamista monipuolisista työmahdollisuuksista. Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Koulutusaika
Koulutus kestää keskimäärin 2-3 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.
Koulutuksen voit aloittaa seuraavina ajankohtina:
15.3.2021
3.8.2021
20.9.2021
Edellä mainittujen ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voit aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Hakuaika
Koulutus alkaa Haku päättyy Haastattelut
15.3.2021 5.3.2021 viikoilla 7-8 ja 10
3.8.2021 30.7.2021 viikoilla 24-25 ja 31
20.9.2021 13.9.2021 viikoilla 36-37
Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.
Koulutuksen kuvaus
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Ammatillisissa opinnoissa perehdyt sähkö- ja automaatiotekniikkaan, sähköasennustekniikkaan sekä sähkötyöturvallisuus- ja sähköturvallisuusmääräyksiin. Opinnoissasi voit suuntautua joko automaatioon tai sähköasennuksiin.
Automaatioasentajan ammatillisissa opinnoissa opiskelet mm. ohjelmoitavan logiikan käyttöä teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksissa, taajuusmuuttaja- ja sähkömoottorikäyttöjä, mekaniikka-asennuksia, robotiikkaa sekä prosessiautomaatiota. Saat opinnoista hyvät valmiudet säätö-, automaatio- ja valvomojärjestelmien asennus- ja kunnossapitotöihin sekä teollisuuden automaatioasennuksiin.
Sähköasentajan ammatillisissa opinnoissa opiskelet kiinteistöjen sähköasennuksia (mm. valaistus, lämmitys, antenni- ja ATK-verkot, murto- ja palohälytinjärjestelmät). Lisäksi perehdyt sähkönjakelujärjestelmiin sekä taajuusmuuttaja- ja sähkömoottorikäyttöihin. Opit tekemään erilaisia sähköasennuksia sähköpiirustusten ja sähkömääräysten mukaan.
Lisätietoja tutkinnosta ja tutkinnon osien sisällöistä
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6810751/reformi/rakenne
Koulutuksen toteutus
Päiväkoulutukseen sisältyy lähi- ja etäopetusta. Lähiopetusta on 4-5 päivää viikossa maanantaista perjantaihin pääsääntöisesti klo 8:00 – 15:00 välisenä aikana. Etäopetuksessa käytetään mm. Teams-oppimisalustaa, jonka kautta jaetaan opiskelumateriaali ja etätehtävät. Lisäksi opintoihin sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, ota yhteyttä oppisopimus@vamia.fi
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset
Perustutkinnot: Valintaperusteet
Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso B 1.1.
Lisätietoja
Haku- ja ohjauspalvelut VamiaGuide vamiaguide(at)vamia.fi
Johanna Backman 040 541 4121 ja Hans Kankkonen 040 186 9396
Opettaja Matti Kunnari, puh. 0400 862 773, matti.kunnari(at)vamia.fi