Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja, iltakoulutus - Vamia

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja, iltakoulutus

Onko tavoitteesi laajentaa osaamistasi sähköalalla 

Sähköasentajan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on jo alan peruskoulutus ja työkokemusta niin, että olet sähköturvallisuuslain 73§:n mukaisesti itsenäiseen työskentelyyn kykenevä sähköalan ammattihenkilö.  

Sähköasentajan ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia itsenäisesti kiinteistöjen ja teollisuuden vaativissa sähköasentajan tehtävissä. 

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa sähköpätevyys 2 -tutkinto. 

Koulutusaika 

Koulutus kestää keskimäärin 1,5-2 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat nykyinen osaamisesi ja valmiutesi. Voit suorittaa koko tutkinnon tai joitakin tutkinnon osia. 

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Pakollisia tutkinnon osia ovat Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla (30 osp) ja Pienjännitesähköasennukset (45 osp) Lisäksi voit valita 50-75 osp verran valinnaisia tutkinnon osia, esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, sähkökäytöt, teollisuusrobotiikka, sähkömoottorit ja taajuusmuuttajat tai ohjelmoitavat ohjausjärjestelmät 

Lisätietoja tutkinnosta ja tutkinnon osien sisällöistä löydät https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4556443/reformi/rakenne 

Koulutuksen toteutus

Koulutuksessa on lähiopetusta 1-2 iltaa viikossa arki-iltaisin klo 17-21 välisenä aikana. Lähiopetusta täydentää etä- ja itsenäinen opiskelu. Etäopiskelussa käytetään mm. Teams-oppimisalustaa, jonka kautta jaetaan opiskelumateriaali ja etätehtävät.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, ota yhteyttä oppisopimus@vamia.fi

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Hakeutumisen edellytyksenä on, että sinulla on alalta aikaisempi soveltuva koulutus ja alan työkokemusta tai olet hankkinut työssäsi vastaavat tiedot ja taidot. Hakijan täytyy täyttää ns. sähköalan ammattihenkilön vaatimus. 

Koulutuksen hinta

Koulutusmaksu 198€. Maksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opinnot.

Oppisopimuksella maksuton.

Lisätietoja

Haku- ja ohjauspalvelut VamiaGuide, vamiaguide(at)vamia.fi 

Hans Kankkonen 040 186 9396  

Tiimivastaava Ari Lyyski, 040 1864 743, ari.lyyski(at)vamia.fi 

Fontin koko
Kontrasti