Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, automaatioasentaja, iltakoulutus - Vamia

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, automaatioasentaja, iltakoulutus

Onko tavoitteesi laajentaa automaatioalan osaamistasi?

Onko tavoitteesi laajentaa automaatioalan osaamistasi  

Automaatioasentajan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on jo alan peruskoulutus ja muutaman vuoden työkokemus alalta.  

Automaatioasentajan ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia itsenäisesti vaativissa kiinteistöjen ja teollisuuden automaatioalan työtehtävissä. 

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa myös Sähköpätevyys 3 -tutkinto. 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 1,5-2 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat nykyinen osaamisesi ja valmiutesi. Voit suorittaa koko tutkinnon tai joitakin tutkinnon osia.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta: Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla (30 osp), sekä 45 osp:n suuruisesta tutkinnon osasta. Voit valita joko kappaletavara- tai prosessiautomaation. Lisäksi voit valita 50-75 osp verran valinnaisia tutkinnon osia, esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, sähkökäytöt, teollisuusrobotiikka, sähkömoottorit ja taajuusmuuttajat tai ohjelmoitavat ohjausjärjestelmät.

Lisätietoja tutkinnosta ja tutkinnon osien sisällöistä löydät https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4556443/reformi/rakenne 

Koulutuksen toteutus

Koulutuksessa on lähiopetusta 1-2 iltaa viikossa arki-iltaisin klo 17-21 välisenä aikana. Lähiopetusta täydentää etä- ja itsenäinen opiskelu. Etäopiskelussa käytetään mm. Teams-oppimisalustaa, jonka kautta jaetaan opiskelumateriaali ja etätehtävät.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, ota yhteyttä oppisopimus@vamia.fi

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Hakeutumisen edellytyksenä on, että sinulla on alalta aikaisempi soveltuva koulutus ja alan työkokemusta tai olet hankkinut työssäsi vastaavat tiedot ja taidot. Hakijan täytyy täyttää ns. sähköalan ammattihenkilön vaatimus. 

Koulutuksen hinta

Koulutusmaksu 198€. Maksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opinnot.

Oppisopimuksella maksuton.

Lisätietoja

Haku- ja ohjauspalvelut VamiaGuide vamiaguide(at)vamia.fi 

Hans Kankkonen 040 186 9396  

Tiimivastaava Ari Lyyski, 040 1864 743, ari.lyyski(at)vamia.fi 

Fontin koko
Kontrasti